Čepice na spaní může zachránit vaše vlasy. Pomáhá předcházet roztřepeným konečkům, lámání vlasů i cuchání

 Krása 
12. dubna 2022 16:28 / Kateřina Andrýsková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Rozlučte se s rozcuchanými vlasy a roztřepenými konečky Unsplash
Chcete-li chránit svůj přirozený účes, měly by být hedvábné a saténové čepice do vlasů na spaní základem vašeho arzenálu. Čepice na spaní totiž snižují tření mezi vašimi vlasy a polštářem, když spíte, což udržuje kadeře nejen hydratované, ale chrání je i před roztřepenými konečky a krepatěním.

Čepice do vlasů jsou navíc skvělé pro ženy s extrémně suchými vlasy, protože pomáhají vázat vlhkost, jak uvádí například web goodhousekeeping.com. Hedvábné povlaky na polštáře vám mohou v této věci také být ku prospěchu, ovšem čepice z hedvábí jdou ještě dál, jelikož vaše vlasy zcela obalí a udrží tření na minimu. Čepice navíc uzamkne všechny produkty, které použijete na vlasy před spaním, což znamená, že se skutečně vstřebají do vlasů, nikoli do povlaku na polštář.

Výhody spánku s hedvábnou čepicí

Jaké jsou tedy výhody spánku s hedvábnou čepicí? Hedvábí je jedním z mála materiálů, které jsou velmi měkké a zároveň velmi pevné. Koneckonců, když je hedvábí schopno ochránit bource morušového, když roste, je logické, že by mělo být schopno chránit i jiné věci. Podívejte se na výhody hedvábných spacích čepic a sami se rozhodněte, zda je to pro vás dobrá volba.

Chrání váš účes

Pokud jste investovali čas nebo peníze do účesu pro zvláštní příležitost, jako je svatba nebo ples, poslední věc, kterou chcete udělat, je zničit spánkem svou tvrdou práci. Nejlépe vás proto ochrání spací hedvábná čepice, která minimalizuje tření a ochrání váš účes. To je ale jen jedna z výhod hedvábné spací čepice.

Dobré pro vaše vlasy

Pokud jsou vaše vlasy náchylné k roztřepeným konečkům, může vám pomoci spánek v hedvábné čepici. Minimalizuje tření mezi vašimi vlasy a polštářem, což pomůže zabránit lámání vlasů nebo tvorbě roztřepených konečků. Čepice na spaní pro dlouhé vlasy může zabránit i zacuchávání a krepatění.

Podporuje růst vlasů

Pokud se snažíte nechat si narůst vlasy, ale máte potíže, jedním z problémů může být to, že se vám vlasy lámou, když spíte. Pokud nosíte hedvábnou čepici na spaní do postele, můžete minimalizovat lámání, což vám může pomoci ve vaší snaze. Hedvábná čepice navíc pomáhá udržet vše, co jste do vlasů před spánkem nanesli, právě ve vlasech. Bez ochranné čepice jen těžko dosáhnete toho, aby se použité kosmetické přípravky nevsákly do povlaku na polštář.

Dobrý vliv na suché vlasy

Jak stárneme, naše vlasy jsou (stejně jako naše pokožka) čím dál tím sušší. Jedním z nejlepších způsobů, jak předcházet suchým vlasům, je kromě kondicionování i udržení vlhkosti ve vlasech, když spíte. Pokud se vaše vlasy při spánku netřou o bavlněné povlečení, neztrácejí tolik vlhkosti.

Jaký typ čepice na spaní je nejlepší?

Každý má samozřejmě jiné vlasy, takže čepice na spaní pro dlouhé rovné vlasy nemusí být stejná jako čepice na spaní pro kudrnaté vlasy. Zde je však několik možností, které můžete vyzkoušet.

Dlouhá čepice na spaní je určena pro lidi s dlouhými vlasy. Může pomoci předcházet cuchání a krepatění. Také funguje dobře pro ženy, které mají napletené copánky nebo prodloužené vlasy. Vybrat si můžete z mnoha barevných variant a vzorů.

Extra velká spací čepice se saténovou podšívkou je ideální pro ty, kteří mají kudrnaté vlasy. Má velký objem, takže se hodí i pro ty, kteří mají kudrnaté nebo vlnité vlasy. Je podšitá saténem s hustotou mnoha vláken, takže působí skutečně luxusním dojmem.

Pokud hledáte unisex variantu pro ženy i muže s dredy, možná budete chtít vyzkoušet spací čepici s tunelovým tvarem, který je právě pro dredy ideální. Ani u jedné varianty však nezapomínejte na to, že je potřeba čepici zhruba dvakrát do týdne vyprat.

Zdroj: goodhousekeeping.com, the-socialites-closet.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod