Každé ráno bychom tvář měli natřít opalovacím krémem. Bez ohledu na to, zda zrovna slunce pálí, či nikoliv. To stejné platí i pro rty

 Krása 
13. září 2022 07:59 / Patricie Chládková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pokožka rtů je velice citlivá, dopřejte i jí ochranu před sluncem  Pixabay
Není žádným velkým překvapením, že sluneční paprsky dokážou na naší pokožce napáchat obrovskou neplechu. Ze všech stran slýcháváme, že se máme každé ráno poctivě natřít opalovacím krémem bez ohledu na to, zda venku zrovna slunce pálí, či nikoliv. Myslíte ale i na ochranu vašich rtů?

Obecně se má za to, že ochrana před slunečními paprsky by měla být součástí vaší každodenní skin care rutiny a vaším nejlepším kamarádem by měl být alespoň faktor 30. V letních měsících byste faktor měla navýšit. A teď ruku na srdce, dopřáváte stejnou nebo alespoň obdobou péči i svým rtům? Pokud ne, nastává ten nejlepší čas s tím začít.

Příprava je klíč

Než začnete na rty aplikovat jakýkoliv přípravek, je potřeba je nejprve připravit. To uděláte za pomoci peelingu. Ačkoliv si to nemusíte uvědomovat, pokožka na rtech je jedna z těch citlivějších, proto prosím v žádném případě nepoužívejte na rty peeling, který používáte na pokožku těla. Pokud nechcete rozšiřovat svůj kosmetický arzenál a pořizovat si domů další kosmetický přípravek, můžete si peeling na rty vyrobit doma z celkem běžných ingrediencí. Pro domácí peeling na rty smíchejte lžičku kokosového oleje s dvěma lžičkami třtinového cukru a lžičkou medu. Vzniklou směs naneste na rty a pomalými krouživými pohyby masírujte. Cukr můžete klidně vyměnit za kávovou sedlinu. V obou případech budete muset odolávat nutkání peeling ze rtů olízat, ale překonejte se a směs odstraňte za pomoci vlažné vody.

A pokud byste se rozhodla, že si chcete už předem namíchaný peeling pořídit, pak osobně doporučuji peeling od značky L'Occitane, který je vyrobený z organických ingrediencí a nádherně voní po mandarinkách.

Hydratace hraje prim

Po šetrném peelingu nezapomeňte rty odměnit porcí hydratace. Buď zvolte svůj oblíbený balzám nebo na rty naneste tenkou vrstvičku kokosového oleje. Mým tajným trikem je na rty nanést multifunkční suchý olej s třpytivými částečkami Nuxe Huile Prodigieuse Or. Ten rty nejenom vyživí, ale zároveň jim dodá rozjasněný vzhled. Dalším krokem je pak samotná aplikace balzámu na rty s ochranným faktorem zase alespoň 30.

Takto zajistíte, že ani vaše rty nepřijdou zkrátka a slunce na nich nenapáchá nezvratné škody. Nicméně stejně jako u pokožky těla při chytání bronzu, i v případě rtů je potřeba aplikaci ochranného faktoru pravidelně obnovovat.

Rtěnkou na pomoc

Patříte-li k těm, kterým opakování určitých činností moc neříká, nezoufejte. Ochranný balzám s faktorem můžete beztrestně vyměnit za neprůhlednou rtěnku s vyšší pigmentací. Má se za to, že výrazné pigmenty obsažené v rtěnce dokáží blokovat prostupnost slunečních paprsků, a vaše rty tak zůstanou chráněné. Zároveň většina rtěnek obsahuje oxid titaničitý, jenž je součástí opalovacích krému s minerálním filtrem. Pro zajištění potřebné hydratace tak vyměňte svoji současnou matnou verzi rtěnky za tu s hydratačním složením a máte vyhráno. Krásné, výrazné a hlavně zdravé před sluncem chráněné rty máte na dosah ruky.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Kylie Cosmetics (@kyliecosmetics)

 

Autorský článek, další zdroje: Instagram.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod