Podvazkový pás sluší všem ženám, nebojte se ho nosit

 Móda 
27. února 2019 00:23 / Marie Popelková
  3
📷
6 fotografií v galerii
Podvazkové pásy sluší ženám všech postav Shutterstock
Podvazkové pásy nejsou žádnou novinkou, ale to je na nich právě skvělé. Nepodléhají módním trendům a na ženách vypadají výborně, a to nejen na těch, které mají míry modelky. I dámám s nadváhou podvazkové pásy sluší a odborníci tvrdí, že na světě neexistuje žádná žena, která by v podvazkovém pásu vypadala špatně. Musíte si jen správně vybrat.

Podvazky odjakživa tvořily součást oděvu. Byly to textilní pásy, které sloužily k držení punčošek, případně ponožek. Vždy byly úzké jen pár centimetrů a původně se vyráběly z kůže. V současnosti se přednost dává materiálům jako krajka či satén. Mohou být zdobené různými stužkami, perlami, srdíčky či jinými ozdobami dle libosti. Velmi oblíbené jsou také svatební podvazky.

V období před dvěma sty lety se podvazky uvazovaly pod kolena v místě, kde byla noha nejužší, aby se zabránilo padání punčošek. Dnes se podvazek právě naopak upevňuje na nejširší část stehna. Ve 30. a 40. letech byly podvazky u dam velmi populární i na přenos různých cenností, které si schovávaly do malých taštiček upevněných pod podvazek. Dnes už podvazky nejsou mezi ženami tolik rozšířené, ale je to škoda. Sluší totiž všem a svým nositelkám obvykle dodají pořádný sexappeal.

Každý střih pasuje jiné postavě

Každé postavě sluší jiný typ podvazkového pásu a je třeba vybrat si takový, který bude vyhovovat právě vám. V prodejnách spodního prádla vám určitě vyškolený personál poradí, ale existuje i pár obecných rad.

Například co se týká punčoch - ženy se silnějšími stehny by měly volit spíše kratší punčochy určené speciálně pro podvazkové pásy (bez pásu se nedají nosit), naopak pokud máte štíhlé nohy, můžete si dovolit i punčochy, které končí jen pár centimetrů pod stydkou kostí.

Pokud vás zase trápí větší bříško, zvolte širší typ pásu, který tento nedostatek skvěle zamaskuje. Výhodou je, že vám takový podvazkový pás výborně nahradí i stahovací kalhotky. Díky výšce podvazkového pásu můžete opticky vytvarovat a zpevnit i překypující boky. Díky těmto typům modelů vypadají korpulentní dámy v podvazkovém pásu opravdu dobře.

Kam patří kalhotky?

Když budete sledovat módní přehlídku, neujde vám, že modelky předvádějící podvazkové pásy nosí kalhotky pod samotným pásem. Ve skutečnosti je to ale špatně. Kalhotky si musíte dát zásadně až na podvazkový pás, a to hlavně z praktických důvodů.

Pokud byste totiž chtěly jít na toaletu, musely byste v opačném případě složitě sundat nejprve podvazkový pás a teprve pak byste se dostaly ke spodnímu prádlu. Modelky nosí kalhotky pod podvazkovým pásem většinou z toho důvodu, že je to pro ně pohodlnější při převlékání a opětovném oblékání různých modelů podvazkových pásů. O tom, jak vybrat správně podprsenku, jsme psali zde.

Vsaďte na kvalitní spony

Některé ženy si podvazkové pásy pořizují jen jako erotické prádlo do postele. V takovém případě si vystačíte i s pásem, který se k punčochám připíná plastovými sponami. Pokud ale budete chtít prádlo nosit i přes den, je rozhodně vhodnější investovat do podvazkového pásu s kovovými sponami a šesti až osmi podvazky. Mějte na paměti, že čím více budete mít podvazků, tím budete mít větší jistotu, že vám prádlo bude držet tak, jak má.

Jak o punčochy a podvazkové pásy pečovat

Pokud už si nějaký sexy podvazkový pás pořídíte, naučte se o tento kousek oblečení správně pečovat, aby vám dlouho vydržel jako nový. Řiďte se následujícími radami:

  • Perte v chladnější vodě (punčochy naruby), maximálně do 30 °C.
  • Ideální je ruční praní, popřípadě praní v pračce na program pro jemné prádlo.
  • Pokud perete v pračce, používejte vždy textilní sáček na praní jemného prádla.
  • Nikdy nepřidávejte k pracímu prášku aviváž - elasticita vezme za své.
  • Na jemné prádlo existují speciální prací prostředky, které dokáží prodloužit jeho životnost.
  • Pokud preferujete ruční praní, dávejte si pozor také při odstraňování přebytečné vody. Prádlo jemně vysušte do ručníku, neždímejte jej.
  • Sušení na prádelní šňůře není vhodné. Zvolte raději způsob rozložení na ručníku. U punčoch si dávejte pozor na ostré hrany dalšího prádla, které by je mohlo nenávratně poškodit. Sušení v sušičce na prádlo s velmi jemným programem je u podvazkových pásů možné. Ideální však není.
  • Prádlo vyperte již před prvním použitím a zjistěte si předem doporučení výrobce. Jemnější způsob údržby, než je uveden na etiketě, je vždy přípustný.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve