Jak udržet hlavu v teple, aniž byste si úplně rozcuchaly vlasy a zničily účes

 Móda 
10. prosince 2021 21:42 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Čepice jsou teplé, ale často ničí účes Pixabay
Venkovní teploty aktuálně zůstávají pod bodem mrazu i přes den, a tak si řada žen nedovede představit pobyt venku bez čepice. Jenomže co potom, když je potřeba například na schůzce čepici sundat?

Módní stylisté mají obvykle na všechno odpověď, a tak vědí i to, jak udržet hlavu v teple, a přitom si zachovat účes. Ne každá žena bude spokojena s jejich radami, naštěstí je jich ale tolik, že je z čeho vybírat podle vlastního vkusu.

Zimní klapky na uši

Možná máte pocit, že je to celkem už dost dávno, co se něco takového nosilo, jenomže tahle móda se teď vrací. A přicházejí zpět navíc v zábavné umělé kožešině a třpytivými kameny posetých variantách. Od sytě růžové umělé kožešiny po třpytivé barvy, jsou tak jednoduché, uši udrží v teple a nezničí vám účes.

Pletené čelenky

Většině z nás není čelenka cizí a nyní je čas ji vytáhnout ze skříně. Stejně jako klapky na uši udrží i pletené čelenky vaše uši pěkně v teple, aniž by pokazily váš dokonalý drdol, a dokonce vám dodají trochu tepla navíc kolem čela.

 Volné a lehké čepice

Všichni stylisté se shodují, že pokud se bez čepice v zimě neobejdete, vyberte si takovou, která je volnějšího střihu, je lehká a vyrobená z měkkých, hedvábných látek, jako je satén, hedvábí nebo kašmír, protože tyto materiály budou k vašemu účesu milostivější a volnější střih čepice rovněž. Pokud se ale například chystáte do hor a potřebujete opravdu teplou čepici, pak se ujistěte, že je podšitá měkkou látkou.

Suchý šampon

Pokud budete nosit čepice, ať se s vašimi vlasy děje cokoliv, pomoci jim můžete suchým šamponem. Ten totiž pomáhá snižovat statickou elektřinu a dodá "splácnutým" vlasům trochu objemu navíc.

Zkuste pod čepici jiný účes

Kromě suchého šamponu můžete efektu "splácnutých" vlasů zabránit i volbou trochu jiného účesu, více přizpůsobenému čepici. Zkusit můžete vlasy do klasického culíku. Tento běžný účes totiž čepice nijak nepoškodí.

Pokud vám třeba culík nesluší nebo ho nemáte rády, vyzkoušet můžete také přehození vlasů na druhou stranu. Ať už vlasy rozdělujete kterýmkoliv způsobem, přehoďte je zkrátka na opačnou stranu a pak si nasaďte čepici. Když si ji sundáte a protřepete si vlasy, zůstane vám jejich objem i struktura. Dále čtěte: Móda letošních sjezdovek je překvapivě pestrá. Od bílé klasiky až po retro z osmdesátek.

Zdroj: Real Simple.

Témata: zima, čepice, účes, vlasy, tipy
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod