Módní trend roku 2022: Na výsluní se vracejí bokovky

 Móda 
13. ledna 2022 08:34 / Šárka Sokolská
  2
📷
4 fotografie v galerii
Pro někoho jsou bokovky nenáviděný kousek, pro jiné milovaný Pixabay
Bokové džíny nebo-li bokovky hlásí velkou renesanci. Pokud chcete být letos IN, rozhodně by ve vašem šatníku neměly chybět. S čím je ale kombinovat?

Nízké džíny byly pro mnoho žen doslova strašákem. Tento kousek totiž nedokázal ukrýt bříško a především zdůrazňoval tzv. držadla lásky. Nicméně návrháři se drží při "zemi" a nabízejí střihy, které mohou nosit ženy všech velikostí.

Revoluce bokovek

Bokovky se poprvé objevily v roce 1993 na přehlídce Alexandera McQueena a způsobily obrovskou revoluci. Asi nebylo dívky či ženy, která by je nenosila bez ohledu na to, zda lichotily jejich postavě, či ne. Tento módní kousek už delší dobu prezentují na svých Instagramech přední světové modelky a netrvalo dlouho a low-rise džíny už zařadily do svých prodejen i obchodní řetězce. A to nejenom u kalhot, ale také mini sukní.

Žádný extrém

Tento typ oblečení už však naštěstí nechodí do takových extrémů - tedy zakrýt jen to nejnutnější. Návrháři naštěstí mysleli na pohodlnost, takže pasy těchto džínů už nejsou proklatě nízko. Jde pouze o snížený střih, který si zachovává pohodlnost a určitou volnost. Co se týká střihů, ty na počátku tohoto roku stále zůstávají ještě volnější, ale postupně se i ty budou zužovat. Nicméně ať už máte, nebo nemáte ploché břicho, široké, nebo úzké boky, noste klidně bokovky, jen při stylingu myslete na jediné - nízký pas má tendenci prodlužovat trup a zkracovat nohy. Proto je prodlužte ideálně podpatky.

Denim s kamínky

A je tu ještě návrat jednoho trendu - kamínků. Ale pokud jste si mysleli, že se bude opět jednat o drobné aplikace například na kapsách, jste na omylu. Kamínky hrají tentokráte velký prim a zdobit by měly třeba celé nohavice. Kromě kamínků hlásají návrat také cvočky na kožených bundách. No a chcete-li být letos absolutně cool a trendy, neměl by vám ve vašem šatníku chybět kousek v odstínu Very Peri, což je barva roku 2022. Jak vypadá a s čím ji kombinovat se dočtete zde.

Zdroj: vogue.com, vox.com.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008