Kdy je čas na první kosmetiku a kdy je vhodné aby se malé slečny začaly líčit

 Krása 
01. prosince 2021 12:56 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Malé slečny se rády opičí po maminkách Pixabay
Mami, kup mi rtěnku. Také to často slýcháváte z úst vašich malých slečen, ale netušíte, kdy je vhodná doba na nějakou kosmetiku?

Malé slečny se strašně rády opičí po mamince. A to ve všem, takže určitě jste nejednou přistihla tu malou parádnici, jak vám prohrabuje taštičku s make-upem v touze něco z toho zkusit. Pokud přemýšlíte, že byste jí udělala radost a na Vánoce pořídila nějakou sadu na líčení, snažte se, aby byl produkt především zdravotně nezávadný. Ale kdy je vlastně čas na první opravdovou kosmetiku?

První skutečná

Přemýšlíte, v jakém věku je vhodná doba na nějakou kosmetiku? To je těžko říct. Ale takovým tím prvním impulzem bývá chvíle, kdy se vám mladá slečna začne hrabat v kosmetické taštičce a zkoušet vaše vůně. Rozhodně ji nekárejte a ani jí nic nezakazujte, protože by si z ušetřených peněz stejně dříve či později koupila něco sama. Raději s ní proberte, co je na co vhodné a poraďte jí, jak na to.

Péče o pleť

Ještě než mladou dámu zasvětíte do tajů dekorativní kosmetiky, vysvětlete jí nejprve, jak správně pečovat o svou pleť. Protože to je absolutní základ. Už i osmiletou či devítiletou dívku můžete naučit, jak si čistit pleť, aby získala denní rutinu. V dospívání jako když najde. Nebojte se vyzkoušet přírodní kosmetiku, která si umí poradit s nevzhlednými pupínky. Nápady a tipy, co pomáhá, jsme psali zde.  

Volte jemné tóny

Pokud dovolíte své dcerce se začít líčit, volte opravdu velmi jemné tóny. Výrazný make-up se totiž k malým slečnám vůbec nehodí, navíc ne v každé škole jsou ochotni líčení dívek tolerovat. V případě řas můžete použít jen výživnou bázi pod řasenku, která bývá průhledná a řasy navíc nadopuje vitaminy. Místo rtěnky můžete volit jemně zabarvený balzám na rty.

První parfém

Stejně jako je tomu u dekorativní kosmetiky, byste měla dobře volit také první parfém. Dětské parfémy jsou sice fajn, ale pro starší slečny už se moc nehodí, jelikož mají příliš dětskou vůni. V takovém případě jsou vhodnější jemné svěží vůně a ideálně toaletní vody, které nejsou tak silné. 

Rada na závěr

Udělejte si se svou malou slečnou hezký den a vyrazte na tyto nákupy spolu. Uvidíte, jak to sama ocení, navíc jí můžete i sama poradit, co by se k ní hodilo.

Zdroj: health.clevelandclinic.org, the-stylishmommy.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47