Všechno je v hlavě. I orgasmu lze dosáhnout jen pomocí své mysli

 Ostatní 
20. května 2022 09:26 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Orgasmu lze skutečně dosáhnout trénovanou myslí Depositphotos
O ženském orgasmu toho bylo napsáno už opravdu hodně. Řada žen, dokonce opravdu velké procento, tvrdí, že dosáhnout orgasmu při sexu s partnerem je pro ně problém. Ale mají pak toho správného partnera nebo jsou při sexu v té správné uvolněné náladě?

Nový výzkum totiž potvrdil to staré dobré známé lidové rčení, že všechno je v hlavě. Jinými slovy, orgasmu lze dosáhnout jen pomocí své mysli, aniž by došlo k jakékoliv fyzické stimulaci erotogenních zón, uvádí studie publikovaná v Sexual Medicine.

Hlava jako mocná čarodějka

Například během spánku nás náš mozek může přivést k orgasmu prostřednictvím našich snů a někteří lidé říkají, že mohou dosáhnout vyvrcholení pouhým fantazírováním v bdělém stavu. Chcete se to naučit? Můžete. Chce to jen praxi. Dobře známé jsou metody jako je jóga a tantrická meditace, které mohou zvýšit sexuální vzrušení, touhu a orgasmus tím, že soustředí vaši pozornost na mysl a tělo.

Jedna žena, která trpí fyzickou poruchou, kvůli níž je pro ni fyzický sex velmi bolestivý, je příkladem toho, kam se tréninkem můžete dostat. Po deseti letech praxe tantrické jógy dokázala, že nejenže  dosáhne orgasmu, kdy se jí zachce a to pouze pomocí své mysli, ale dokáže také ovládat trvání blaženého stavu až na 10 minut. Její schopnosti proto byly nedávno vědci podrobeny zkoušce. Během experimentu žena dokázala, že má schopnosti dosáhnout orgasmu pouze pomocí své mysli. Vědci měřili rovněž látky v její krvi, které vznikají při sexu a orgasmu a naměřili v podstatě stejné hodnoty, jako u lidí po fyzickém sexu.

Chcete se to naučit?

Pak to udělejte jako ona. Aby si trénovala mozkové okruhy pro sexuální vyvrcholení, strávila žena z této studie roky učením se držení těla a technik dýchání, aby si lépe uvědomovala tělesné vjemy. Nyní může k těmto pocitům přistupovat pouze myšlenkou. „Kromě toho jsem cvičila pánevní dno, cvičila jsem masáž prsou a praktikovala jsem, jak se zbavit studu a viny,“ řekla žena, která chce zůstat v anonymitě. 

Vlastně ono to není něco zas tak přelomového. Vědci studují lidi, kteří dokážou dosáhnout orgasmu pouze myšlenkou, po celá desetiletí a je už dávno jasné, že se to dá naučit. Navíc ženy v těchto dovednostech dosahují větších úspěchů.

Názor známého českého sexuologa

"Orgasmus je  samozřejmě nejintenzivnější sexuální emocí - snad o něco silnější bude jen romantická zamilovanost, když se do toho muži i ženy opravdu dají s plným nasazením. Není proto nikterak zvláštní, že se orgasmus, stejně jako jiné silné emoce, rodí a opakuje pod vedením centrálního nervového systému, kde má mozek hlavní slovo," řekl pro inStory.cz Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc.

Mužské a ženské pohlaví se v postoji k orgasmu liší podstatně. Zatímco pro muže je orgasmická emoce  čímsi samozřejmým od období puberty až do dospělosti, orgasmus je pro ženy emocí podstatně méně samozřejmou," popisuje praxi doktor Zvěřina.

"Zajímavým fenoménem je předstírání orgasmu, kterému se věnují častěji ženy, než muži. Může to být také tím, že ženský orgasmus se snadněji předstírá, a má podstatný vliv na spokojenost partnera, nakonec také i u lesbické partnerky", doplňuje Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc.

Autorský článek, další zdroje: Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc., Sexual Medicine, Science Alert.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47