Nechte své vlasy odpočinout a zbavte se šamponu. Porostou rychleji a nebudou vám tolik vypadávat

 Krása 
19. srpna 2022 13:00 / Patricie Chládková
  3
📷
2 fotografie v galerii
Dejte vlasům odpočinout od každodenní dávky chemie  Depositphotos
Pokud vaše koupelna přetéká lahvičkami různých šamponů, kondicionérů a stylingových přípravků, a vy přesto nejste spokojená se stavem vašich vlasů, pak jsou následující řádky právě pro vás.

Prosím nepovažujte mě za žádnou eko bio divoženku, která po městě pobíhá s mastnou a neupravenou hřívou vlasů. K zahození šamponu mě dohnala čistá zoufalost, a jak víme, zoufalí lidé jsou všeho schopní.

Jak to celé začalo

O tom, že by někdo dobrovolně nepoužíval šampon při péči o vlasy, jsem se setkala tak před pěti lety prostřednictvím instagramového příspěvku jedné slečny, kterou pravidelně sleduji.

Tou dobou jsem si upřímně klepala na čelo, kdo by se k takovému činu mohl odhodlat. Vždyť od malička do nás cpou, že vlasy se myjí jedině šamponem, ideálně dvakrát pěkně namydlit za jedno mytí a zakončit to bohatou dávkou kondicionéru. Jen tak totiž vaše vlasy budou krásně lesklé a zdravé.

Docela dlouho jsem se pochopitelně těmito radami řídila, jenže tak před rokem jsem si řekla, že už toho bylo dost. Moje vlasy jsou docela tmavé a jakákoliv nedokonalost je na nich hned patrná, proto jsem se tak dlouho zdráhala se šamponu zbavit úplně. Avšak při každé návštěvě kadeřníka jsem se dozvěděla, že trpím dalším problémem. Jednou to byly přesušené vlasy, jindy zase až moc hydratované, a proto zplihlé, a nebo jsem si třeba vyslechla, že mám úplně podrážděný skalp. Pokaždé jsem od kadeřníka vyfasovala zásobu tipů a doporučení, jak se mám o vlasy a skalp správně starat a co všechno za přípravky si nám nakoupit. Rady jsem se snažila dodržovat vždy do další návštěvy salonu, kdy jsem si zase vyslechla novou diagnózu.

I přes všechnu tuhle extra péči, kterou jsem vlasům věnovala, stále nevypadaly moc živě. Nejvíc mě rozčilovaly poletující drobné vlásky okolo pěšinky a pocit rychle se mastících vlasů.

A tohle všechno mě dovedlo k pro někoho zoufalému kroku. Vyhodila jsem šampon ze stálé výbavy.

Zatím dobrý

Prvních pár týdnů bez šamponu bylo upřímně velice náročných. Pořád jsem si na vlasy sahala a ubezpečovala se, že jsou v ucházejícím stavu. Vy se tak připravte na to, že než se vlasy zbaví všech látek, kterými jste je v uplynulých letech bohatě zásobovala, nebude jejich vzhled takový, na jaký jste byla zvyklá. Avšak jako u všeho nového, je potřeba vytrvat a vaše vlasy vás odmění krásně lesklou, hustou a zdravou hřívou.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Blue (@blueollis)

 

Od té doby, co jsem se rozloučila s veškerými v obchodě dostupnými přípravky, jsou moje vlasy podstatně ukázněnější, jsou zacelenější, rostou rychleji a hlavně už tolik nevypadávají.

Výhodou bezšamponové metody je to, že vlasy můžete oplachovat každý večer při pravidelné sprše.

Pokud byste přeci jen měla pocit, že obyčejná, čistá voda vaším kadeřím nestačí, můžete je oplachovat pomocí bylinných nálevů. Já mám moc ráda nálev z kopřivy, který krásně zklidní podrážděnou pokožku hlavy a nebo heřmánkový nálev, který vlasy nádherně provoní.

Zbavení se šamponu mým vlasům přineslo výrazně více benefitů než starostí a těch pár dní nepohodlí, než si vlasy přivyknou, za to rozhodně stojí.

Můj tajný tip pro styling vln: Do konečků vmasírujte trochu oblíbeného hydratačního krému na pleť a vlasy zatočte do drdolu. Po pár hodinách vlasy rozpusťte a užívejte si krásných vln.

Autorský článek, další zdroje: Instagram. 

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve