Skořice má překvapivě široké spektrum účinků na lidské zdraví

 Zdraví 
18. března 2021 12:14 / Bronislava Silná
  0
📷
4 fotografie v galerii
Cejlonská skořice má výtečné účinky Pixabay
Používejte skořici a upevněte si své zdraví. Skořice má totiž až překvapivě široké spektrum účinků. Musíte ale vědět jak ji používat. Proto přinášíme podrobnější informace.

Běžná skořice, kterou si koupíte v obchodě, nebývá tou, která má účinky nejlepší. Běžně dostupná je totiž skořice čínská, někdy označovaná slovem Cassia. Na léčbu ale potřebujete skořici cejlonskou. Použité roličky kůry jsou mnohem jemnější, podobají se doutníkům a dají se rozebrat rukou.

Jak používat

Nejlepší je využívat mletou cejlonskou skořici s medem. Obvyklý poměr je menší lžička skořice na lžíci medu. Tato dávka je též optimální denní dávkou pro běžného uživatele. Důležité je, abyste léčebnou kúru se skořicí aplikovali dlouhodobě. Krátkodobé užívání sice také neuškodí, ale nemá zdaleka takové účinky, jaké budou popsány v následujících odstavcích. Podle některých výzkumů se zásadní vliv projeví až po čtyřiceti dnech. Důležité také je, aby se tomuto léčebnému užití vyvarovaly těhotné ženy a pak také pacienti, kteří berou léky na ředění krve nebo ti, kdo mají problém se srážlivostí. Obezřetní by měli být i pacienti s cukrovkou na inzulinu. Při jakýchkoli pochybnostech se raději poraďte se svým lékařem.

Vnitřní použití

Při vnitřním užití, kdy buď přímo zkonzumujeme pastu ze skořice a medu nebo aplikujeme dávku pasty do čaje či jen do vody, se po dlouhodobém užívání můžeme dočkat mnoha zdravotních benefitů. V této době, kdy hrozí virová pandemie, je důležité, že skořice s medem působí jednak jako přírodní antivirotikum, ale také antibiotikum. Bakterie, viry a plísně tak mají menší šanci u vás najít živnou půdu pro své rejdy. Hodně známá vlastnost skořice je schopnost ovlivnit hladinu krevního cukru. Souvisí to s vlivem skořice na naše zažívání a v její schopnosti ovlivnit sekreci inzulinu. Skořice s medem podpoří i váš mozek, konkrétně se zlepšuje paměť a pozornost.

Skořice obsahuje vápník a mangan. Je v ní i hodně vlákniny. To dohromady se stará o dobré zažívání. Skořice tak pomáhá proti průjmu i zácpě a podílí se na čištění střeva i krve. Tím také působí jako prevence rakoviny tlustého střeva, ale i žaludku. Pozitivně ovlivní i žaludeční vředy. Zbavíte se nadýmání. Kladný zásah do zažívání a hladiny cukru napomůže i poklesu zlého cholesterolu. Tím budou v lepší kondici i vaše cévy. Vy se tak snáze vyhnete infarktu a mrtvici.

Už jsme naznačili, že by měli být opatrní v užívání skořice lidé, kteří berou léky na ředění krve. Skořice totiž sama o sobě krev spíše ředí. Podílí se tak na prevenci trombózy. Med se skořicí v horké vodě vás umí zbavit artritidy. Přímo konzumované pomůže na nachlazení. Také prohřeje celé tělo, takže dáte sbohem studeným rukám či nohám. Skořice vás zbaví artritidy.

Počítejte s tím, že po skořicové kúře budete mít lepší imunitu, budete mít více energie, budete mít lepší předpoklady se vyhnout různým civilizačním nemocem včetně rakoviny. Může se vám podařit i zhubnout. Skořici ale nemusíte užívat jen vnitřně.

Vnější použití skořice

Existuje i celá řada možností, jak použít skořici zevně. Budete-li kloktat trochu vody s rozpuštěným medem se skořicí, budete mít vonný dech. Nanesete-li skořici s krémem na kůži, zbavíte se strií. Též celulitida se dá na ústup. To když smícháte skořici s olivovým olejem, tvarohem a jogurtem tak, aby vznikl krém. Vše utěsněte fólií a ručníkem a nechte alespoň hodinu působit. Více o celulitidě si přečtěte zde. Skořice s medem může být aplikována přímo na akné. Zde nechte přes noc a po několika dnech uvidíte rozdíl.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod