Hromadí se vám doma dětské výtvory? Poradíme, jak je využít

 Děti 
14. října 2018 16:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Je škoda schovávat dětské výkresy do skříně Pinterest
Pokud doma máte děti, za pár let bude váš byt doslova přetékat jejich výtvarnými díly. Je vám je líto vyhodit a rádi byste všem obrázkům dopřáli nějaké čestné místo? Existuje mnoho nápadů a řešení, jak to zrealizovat.

Obrázků dokáží děti vytvořit skutečně obrovské množství, ve školce, ve škole i doma ve volných chvílích. Jenže pak následuje otázka, kam s nimi. Není to tak složité. Obrázky lze totiž vystavit nejrůznějšími kreativními způsoby.

Výstavka na šňůře

Stačí natáhnout někde v bytě prádelní šňůru a vzít si k ruce několik obyčejných prádelních kolíčků. Obrázky pak na šňůru jednoduše zavěste. Výhodou tohoto řešení je, že můžete dílka svých ratolestí podle aktuálních potřeb různě měnit. Elegantnější řešení pak nabízí napnutí ocelového lanka, na které obrázky nacvakáte do klipsů.

Nebojte se rámovat

Udělejte si čas, proberte se stohem obrázků a vyberte ta nejzdařilejší dílka. Ta pak zarámujte a pověste na zeď. Obrázky mohou viset prakticky kdekoliv - na schodišti, v předsíni, kuchyni, obýváku i v jakémkoliv jiném pokoji. Rám každý obrázek povýší na velké dílo.

Pokud máte pocit, že klasické rámy by vás finančně zruinovaly, zkuste zvolit nějakou levnější formu - například euroklip fotorámeček vyjde na necelé dvě stovky. Řešením může být i vlastnoručně vyrobený rám z barevné lepicí pásky. Stačí dát obrázek na karton a rám vytvoříte barevnou lepicí páskou.

Originální prostírání

Skvělý způsob, jak pár opravdu pěkných obrázků vystavit, je, že z nich vytvoříte prostírání na stůl. Vybrané obrázky nechte zalaminovat a každý den můžete snídat či obědvat na jiném dětském obrázku, který bude před různými drobky, mastnotou či vodou ochráněn laminem. Možná zjistíte, že vaše dítě má pro výtvarnou výchovu nadání. V tom případě se poohlédněte ve svém okolí po příhodném kroužku, ve kterém bude dítě svůj talent rozvíjet. O tom, jak pro dítě vybrat vhodný kroužek, jsme psali zde.

Obrázkový podnos

Dalším skvělým nápadem je podnos z fotorámu. Do něj vložte obrázek podle vašeho výběru, k lištám fotorámu přimontujte nějaké pěkné úchyty a originální tác je na světě. Navíc, když vás obrázek omrzí, jednoduše ho vyndáte a vložíte do fotorámu zase jiné dílko.

Obrázek na hrníčku i polštáři

Využijte moderní technologie a nechejte některé z obrázků přenést třeba na váš oblíbený hrneček na kávu. Můžete si také z dětských obrázků nechat vytvořit také nástěnný kalendář na příští rok a zajímavě vypadají i dětské obrázky přenesené třeba na polštář. Všechny tyto metody sice musí provést odborník, ale pár vynaložených peněz za to rozhodně stojí.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod