Nosit věci po kapsách už dávno není v módě. Hitem jsou panské tašky, batohy i ledvinky v koňakové barvě

 Móda 
02. března 2019 16:44 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Hitem letošního jara budou tašky v koňakové barvě Internet
Nejen dámská móda se řídí aktuálními trendy, i muži mohou držet krok s módou. A jaké trendy ovládnou letošní jaro v oblasti pánských módních doplňků? In budou ledvinky i batohy, a to ideálně v koňakové barvě.

Nosit věci po kapsách už není u pánů populární. V oblibě mají nejrůznější brašny, tašky a aktovky. Hitem letošního jara budou podle módních odborníků znovuobjevené ledvinky.

Ledvinky cross-body

V pánských doplňcích se letos v jarní sezoně prosadí městské brašny přes rameno, měkké praktické tašky do ruky na notebook nebo spisy. Populární jsou také pánské "kabelky", do kterých se vejde vše, co muž potřebuje mít vždy s sebou - peněženka, klíče, mobilní telefon, případně brýle nebo u kuřáků cigarety. Jak se zmenšují počítače a hodně lidí nosí i na práci tablety, přicházejí do módy útlé spisovky na pár papírů a tablet. Vrací se také v devadesátých letech oblíbené ledvinky. Ty se ale tentokrát nosí cross-body, tedy přes hruď.

Batoh i k obleku

Takřka absolutní absence vhodných módních doplňků a pěkných bot – to byl ještě před několika lety problém většiny českých mužů. V Česku se ale už několikátý rok projevuje potřeba a chuť se dobře oblékat. Mnozí muži si dnes na kvalitní módní doplňky doslova potrpí. Pánové většinou kladou důraz na eleganci a praktičnost. Hodně lidí má problémy se zády, a proto se i v business módě ujal nový trend - batohy na počítač a dokumenty, které je možné vidět i u pánů v oblecích. Kvalitní pánské business tašky jsou v módě už několik let a tento trend přetrvá i letos. Co se týče materiálů, populární budou jak výrobky z napodobenin kůže, tak i kůže pravá.

Vede barva koňaku

Stejná barva bot, pásku a tašky už je passé. Trendem letošního jara budou barevné kombinace. Letošní jaro bude ve znamení barvy "tan", někdy označované srozumitelněji jako koňaková nebo whisky. Je to krásný přírodní zlatavý odstín hnědé. Oproti minulým letům není již třeba bezpodmínečně ladit barevné odstíny například mezi taškou a botami. Naopak, nejnovější trendy přicházející z Paříže, New Yorku i Milána ukazují, že populárnější začíná být vzájemná nápaditá kombinace barev. Například ke koňakové se dobře kombinuje tmavě modrá, případně tmavší hnědá, ale překvapivě i černá.

Kvalitní pásek je základ

Čeští muži v posledních letech víc dbají na svůj zevnějšek a pozornost věnují i módním doplňkům. Bez několika kvalitních pásků se jejich garderoba dnes už neobejde. U každého muže by v šatníku určitě neměly chybět kvalitní opasky v černé, hnědé a koňakové barvě. Kvalitní opasek je ozdobou každého outfitu, zejména pokud má elegantně zpracovanou sponu. Pokud má někdo rád extravaganci, pak lze přidat i opasek modrý. O tom, že i pánské ponožky podléhají módě, jsme psali zde.

Pozor na laciný materiál

Češi věnují při nákupu módních doplňků pozornost nejen zpracování, ale i použitým materiálům – právě zde ale mohou narazit. Většina lidí dává přednost praktičnosti a kvalitnímu zpracování. Bohužel na trhu běžně dostupné výrobky mají velmi často omezenou životnost a jsou vyrobeny z podřadných materiálů. Dnešní technologie jsou už na takové výši, že laik nepozná na první pohled kvalitní přírodní materiál od napodobeniny. Pozná to ale za pár měsíců, když se taška začne trhat nebo loupat – to samozřejmě kvalitní materiál nedělá. Při výběru je třeba obezřetnosti, prodejci vydávají totiž za pravou kůži výrobky, které s ní mají pramálo společného, upozorňují odborníci.

Řešením je výrobce, který dokáže na zakázku vyrobit kvalitní výrobek s mnohem delší životností. Vedle kvalitního zpracování to má i další výhodu – zákazník si může nechat výrobek zhotovit podle svých představ. Může tak mít módní doplněk, který nikdo jiný nevlastní. Ostatně originalita se v posledních letech dostává do popředí.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod