Nano technologie v kadeřnictví. Prodlouží vám díky ní vaše vlasy

 Krása 
14. března 2020 10:04 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Dlouhé vlasy ženám sluší Depositphotos
Snad každá žena touží po krásné a bohaté hřívě, jenže když vás příroda neobdaří, máte prakticky jen dvě možnosti. Buď se s tím smířit nebo si nechat vlasy prodloužit. To ale stojí nemalé peníze a navíc vaše vlasy tím dost trpí. Zřejmě i proto si čím dál větší oblibu nachází revoluční metoda, která dokáže vlasy šetrně prodloužit pomocí vlasových pásek nanotape.

Vlasové pásky představují nejmodernější a hlavně šetrný způsob prodlužování vlasů. Vytvoří oproti pramínkům výraznější objem. Hodí se tedy v případě, že potřebujete zahustit své vlasy. Metoda pomáhá i ženám s jemnými vlasy a kadeřnické salony ji nabízejí pod různými názvy jako např. vlasové pásky tape in, nanotape, tapex, pu extension, hairtalk atd.

Neviditelné vlasové pásky

Celá metoda spočívá v upevnění speciálních hladkých a takřka neviditelných pásků. Ty se k vlasům jednoduše přilepí sandwichovou metodou za pomoci samolepicí pásky. Mezi dvě pásky se vloží pramen vašich vlasů a pouhým stisknutím mezi prsty se páska upevní. První aplikace trvá pouhou jednu hodinu.

Vlasové pásky jsou velice šetrné k vašim vlastním vlasům, neboť vlasové spoje nemusejí být upevňovány zahřátím na vysokou teplotu (jako např. u keratinu za tepla) a nedochází ani k zatěžování vlasů žádnými kovovými či plastovými kroužky (jako např. u microring či microtubes). 

Kratší výdrž, ale žádná bolest

Nespornou výhodou pásek je to, že díky jejich plochému tvaru nejsou téměř nahmatatelné a oproti jiným metodám nejsou ani bolestivé při poloze vleže. Přesto všechno se nemusíte obávat toho, že by spoj nebyl pevný, je naopak extrémně odolný a nehrozí, že by třeba pásky sklouzly vlivem nešetrného česání vlasů.

Musíte ale počítat s tím, že vlasové pásky nevydrží tak dlouho jako keratin za studena a na posunutí je vhodné se objednat obvykle do jednoho až dvou měsíců od aplikace, je to individuální dle péče klientky a rychlosti růstu vlasů.

Stříhání není nutné

Při reaplikaci nedochází ke zkracování vlasů, jako je tomu například u keratinových spojů, které se musejí odstřihnout. Vlasové pásky jsou speciálním odstraňovacím roztokem šetrně odlepeny a opětovně s novou páskou přilepeny ke kořínkům. Životnost vlasových pásek je přibližně 8 posunutí s ohledem na výběr kvality vlasů a péče, jakou vlasům věnujete. Jedinou podmínkou pro aplikaci pásek je délka vašich vlasů. Ty musejí být dlouhé alespoň 20 centimetrů. Co se týká kvality, je lepší se vyhnout umělým nebo asijským vlasům.

Kdy metodu nelze použít

Nalepit vlasové pásky nelze nejen u vlasů kratších 20 centimetrů, ale prakticky žádná metoda prodlužování není vhodná ani pro ženy, které mají velmi jemné vlasy a ještě jim vypadávají nebo se lámou, případně mají již i lysinky. Zde je vhodnější využít například moderní tupé, které se už dnes dá vyhotovit na zakázku z pravých vlasů tak, že rozdíl nikdo nepozná. O tom, že jemným vlasům lze dodat objem i díky správnému střihu a péči, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod