Jak docílit perfektně vyholených třísel bez červených pupínků

 Krása 
12. prosince 2020 10:27 / Marie Popelková
  5
📷
4 fotografie v galerii
Třísla lze oholit i tak, že na nich nebudou pupínky Pixabay
Ženy si často holí také intimní partie. Jenže mnohdy je výsledek přinejmenším rozpačitý. Chloupky jsou sice pryč, ale vystřídají je nevzhledné červené pupínky. Co s tím? Existuje několik rad, jak se příště podráždění vyhnout.

Hladká třísla bez zarudlých a mnohdy i bolestivých pupínků jsou snem každé ženy. Jenže dosáhnout toho bývá složitější. Někomu se vyrážky nedělají vůbec, jiní mají citlivější pokožku a tvoří se jim prakticky okamžitě. Pokud se vám nechce investovat do laserového odstranění chloupků, které vám zaručí hladkou a nepodrážděnou kůži, budete se muset spolehnout na jiné rady. Na někoho fungují stoprocentně, na jiného méně. Je třeba to vyzkoušet.

Tupé žiletky vyhoďte

V prvé řadě je třeba se holit ostrou žiletkou. Použití tupého nástroje je totiž nejčastějším důvodem podrážděné pokožky. Jakmile používáte žiletku už půl roku a déle, nemůžete dosáhnout potřebného výsledku. Aniž byste si to uvědomovaly, na tupou žiletku musíte více tlačit, kůži řežete a ta se pochopitelně brání. A podráždění je na světě.

Pamatujte si, že běžná žiletka vydrží být ostrá tak maximálně měsíc. Záleží samozřejmě na značce a také na četnosti holení. Vyplatí se investovat do kvalitního holítka s více břity a výkyvnou hlavicí, se kterými máte jistotu, že se nepořežete. Nemusíte sáhnout pouze po dámských holítkách, mnohým ženám se osvědčila i mužská holítka.

Před menstruací se neholte

Někdy to samozřejmě nejde, ale snažte se holení dobře naplánovat. Roli totiž hraje i váš menstruační cyklus. Pokud je to možné, neholte se tři dny a méně před začátkem menstruace - to je doba, kdy je vaše pokožka nejcitlivější. A může reagovat podrážděním i tehdy, pokud použijete ostrou žiletku.

Pomůže teplá sprcha a kondicionér

Vůbec nejhoršího podráždění dosáhnete, když se budete holit na sucho. Naopak si před holením dopřejte teplou sprchu, a to alespoň pět až deset minut. Chloupky díky tomu změknou a povolí, takže jejich odstranění bude snazší. Ke změkčení a zjemnění chloupků můžete použít i klasický kondicionér na vlasy - nechte jej působit minutu a pak opláchněte.

Na mýdlo zapomeňte

Mnoho žen dělá jednu velkou chybu, a to, že k holení používá mýdlo. Pak ale není divu, že máte pokožku po holení podrážděnou. Mýdlo totiž vysušuje, což je přesný opak toho, co potřebujete. Abyste rudé pupínky eliminovaly, musíte naopak pokožku dobře hydratovat. Pokud máte k tvorbě pupínků sklony, připravte pokožku už před holením tím, že na ni nanesete vrstvu kokosového oleje. Břit pak bude po kůži hladce klouzat, což je dobře. Naučte se také používat pěnu či gel na holení. Vyberte si přípravek určený pro citlivou pokožku nebo s přísadou aloe vera.

Nezapomeňte na dávku hydratace i po holení, třeba pomocí bambuckého másla. Pokud jste hodně citlivá, namažte oholená místa hydrokortizonovým krémem, který se běžně používá k ošetření drobného kožního podráždění. Tento krém minimalizuje zarudnutí kůže, zamezuje vzniku pupínků a možného svědění.

Důležitý je i způsob holení

Důležitý je také technický postup holení. Nejprve se holte po směru růstu chloupků a následně proti jejich směru. Stejné místo intimních partií rozhodně holítkem nepřejíždějte mnohokrát po sobě.

A podstatné je také nechat oholenou kůži chvíli větrat. Obléct si hned po holení těsné spodní prádlo, není zrovna ideální. Raději zvolte vzdušnou noční košilku nebo pyžamo.

Dopřejte si peeling lufou

Červené pupínky jsou zpravidla způsobeny zarostlými chloupky. Aby vám chloupky tak příliš často nezarůstaly, svým intimním partiím pravidelně dopřávejte mechanický peeling lufou. Tím odstraníte tenkou vrstvu odumřelých buněk, které zůstaly na povrchu pokožky. Chloupky díky tomu nebudou tak často zarůstat a prorazí si cestu nejsvrchnější vrstvou kůže. O tom, že si můžete šetrný holicí krém vyrobit i sami doma, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod