Zatočte s kruhy pod očima. Jenom korektor nestačí, zkuste to tentokrát jinak

 Krása 
29. července 2021 08:44 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nejčastější příčinou bývá špatný životní styl a málo spánku Depositphotos
Tmavé kruhy pod očima dokáží potrápit nejednu ženu. A korektor je ne vždy dokáže spolehlivě zamaskovat. Zkuste to tentokrát jinak. Vyhněte se jejich vzniku.

Nejčastěji kruhy pod očima vzniknou kvůli omezení průtoku krve a lymfy v této oblasti. Za vznikem váčků pod očima zpravidla stojí zadržování vody a tuku. Tmavý nádech pokožky mívá na svědomí roztažení cév, které chtějí k očím přivést více krve, a ta skrz extrémně tenkou kůži pod očima namodrale prosvítá. Primárně je potřeba zaměřit se nejenom na to, jak kruhy a vaky pod očima zamaskovat, ale co dělat pro to, aby se na naší pokožce vůbec neobjevovaly. 

Co jíte?

Pokud se vám často dělají kruhy pod očima, případně i otoky, zaměřte se na to, jak se stravujete. Pokud váš jídelníček obsahuje hodně soli, ale také alkohol, pak se není čemu divit. Když obojí vynecháte, tak vám zmizí nejenom bublina pod očima, ale také po celém těle. Důležitý je zejména vitamin C – ovoce a zelenina by měly být součástí každého jídla. Pro posílení cév se doporučuje rutin, jehož bohatým zdrojem je pohanka.

Zvyšte si polohu 

Do postele si klidně přidejte polštář navíc. Díky zvýšené poloze horní poloviny těla zabráníte otokům víček. A především ležte na zádech. Protože pokud ležíte na břiše, způsobujete si sami pytlíky pod očima. Voda se zadržuje a vlivem tlaku těla na postel nemá kam odtékat. 

Kvalitní krém je základ

Určitě se vyplatí investovat do kvalitního očního krému (například s obsahem peptidů, kofeinu, kyseliny hyaluronové, vitaminu E…). Důležité však je, aby krém obsahoval UV filtry. Proto při výběru očního krému dbejte především na tuto složku, jinak vám budou kruhy věkem tmavnout. Krém vždy jemně vklepávejte do očního okolí a hlavně žádné mnutí! Tím byste svůj stav ještě více zhoršily. Večer si můžete ještě udělat masáž očního okolí. Po dobu jedné minuty bříšky ukazováčku a prostředníčku lehce poklepávejte na pokožku. Postupujte směrem od vnitřního očního koutku k vnějšímu.

První pomoc

Chystáte-li se na nějakou večerní party nebo událost, udělejte si relaxační odpoledne. Naložte se do vany a na oči si přiložte vychlazené pytlíky od černého čaje nebo plátky okurky. Nejenom, že si odpočinete, ale tein v nich obsažený prokrví oční okolí. Chlad vás navíc zbaví otoků.

Maskování

S kamufláží stínů pod očima vám pomohou barevné korektory i rozjasňovače. Ale vybírejte takové, které jsou výhradně určeny pro ošetření očního okolí, aby nedráždily oči. Modré a nafialovělé kruhy neutralizuje nejlépe žlutý či broskvový korektor, hnědé kruhy nejlépe zamaskuje oranžový odstín. Po aplikaci barevného korektoru naneste ještě korektor o odstín světlejší, než je vaše pleť. Tak bude kamufláž dokonalá. O tom, jak správně používat make-upy a korektory, jsme psali zde.

Zdroj info: www.byrdie.com, www.vogue.co.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod