Co platí na suché rty

 Krása 
08. srpna 2021 10:33 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Suché rty nejsou jen problémem zimního počasí Depositphotos
Bojujete se suchými rty nejen v zimě, ale dokonce i v letních měsících? Neustále si je natíráte různými balzámy, ale nic nezabírá? Nevěšte hlavu. Pořád jsou tu možnosti, jak rtům pomoci.

Pokud vás trápí suché rty nejen v zimě, kdy rty vysušuje chladné počasí, pak patrně budete trpět dlouhodobou dehydratací a také vám mohou chybět některé vitaminy. Obojí můžete ovlivnit. Doplňte do svého těla potřebné látky a přejděte na správný pitný režim. A zkuste peeling na rty.

Peeling na rty je především o hydrataci

Je samozřejmostí, že na rty, kde je kůže skutečně velmi tenká, nebudete používat běžný peeling na tělo, dokonce ani ten na obličej. Rty totiž mají vlastní peelingové produkty, které zaručují, že kůže na rtech nebude poškozena, nýbrž naopak rtům dodají potřebnou výživu a hydrataci.

Peelingy na rty totiž většinou obsahují výživné oleje a másla, která rty především změkčí, vyživí a zvýší jejich pružnost. Většina peelingu obsahuje jisté množství cukru, který plní exfoliační funkci.

Jaké peelingy na rty hledat

Kosmetický průmysl nabízí naštěstí velké množství peelingů na rty, mnohé jsou již zcela přírodní, což je pro rty velmi důležité. Nebuďte ale překvapené, že peelingy na rty nevypadají jako peelingy, které používáte na ostatní části těla.

Můžete dokonce narazit na peeling, který je vlastně tekutý a na rty se aplikuje z pipety. Některé peelingy vypadají na první pohled jako rtěnka nebo balzám na rty. Můžete si je tedy snadno dát do kabelky a používat je i během dne. Některé mají i zajímavé odstíny, takže vaše rty ošetří a zároveň jim dodají barvu.

Některé peelingy jsou ale naopak jen pro domácí použití a tomu odpovídá i jejich balení. Skvělé jsou ty, které obsahují kokosový cukr, který má exfoliační funkci a jež doplňuje řadu výživných látek.

Pokud ale chcete něco skutečně pořádného, seženete i opravdu hrubý peeling. Poohlédněte se například po peelingu, který obsahuje surový cukr, kávu a včelí vosk. Tato kombinace slibuje, že rty budou nejen hladší a vyživené, ale budou dokonce vypadat plnější. Dále čtěte: Cottagecore je ve světě krásy stále oblíbenější. Jaké produkty vybrat?

Zdroj: CoveteurStylist.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?