Avokádo dokáže pomoci zvýšit produkci kolagenu, zklidnit záněty a odstranit starou pokožku a buňky

 Krása 
13. května 2022 15:31 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Avokádo vyživuje a hydratuje pleť. Pixabay
Látky obsažené v avokádu mají nespočet výhod pro posílení pokožky. Patří mezi ně zdravé tuky, vitamíny a minerály. Společně z avokáda dělají super výživné ovoce, které i z mých vlastních zkušeností dokáže pokožku příjemně hydratovat a vyživit. Potvrzuje to také odbornice, kosmetička a vizážistka Jaroslava Strnadová a doporučuje použití avokádového oleje, pokud potřebujete snížit projevy akné.

Pravidelným zařazováním avokáda do svého jídelníčku přispějete ku zdraví své pokožky. Avokádo jí může prospět mnoha způsoby díky omega-3 mastnými kyselinám a vitaminům A, D a E. Pro vnější výživu dobře poslouží avokádový olej jako součást vaší čistící nebo hydratační rutiny či po domácku vyrobená maska. Inspirujte se, jak avokádo zařadit do své péče.

Hydratuje a vyživuje

Kromě prospěšného vitaminu E obsahuje avokádo draslík, lecitin a mnoho dalších živin, které dokážou vyživovat a hydratovat pokožku. Tyto živiny se absorbují hluboko do pokožky a napomůžou vytvořit novou kůži. Pro zařazení do své rutiny použijte avokádový olej.

Avokádový olej

Olej extrahovaný z dužiny avokáda výborně slouží na vyčištění a hydrataci pleti. Nakapejte avokádový olej na vatový tamponek a dvakrát denně si jím vyčistěte obličej a krk. Nebo přidejte několik kapek 100% avokádového oleje do vašeho oblíbeného hydratačního krému.

„Avokádový olej lisovaný za studena má velké množství antioxidantů, rostlinných sterolů, omega-9, minerálů a vitamínů, včetně vitamínů C a E. Společně mohou tyto živiny pomoci zvýšit produkci kolagenu, zklidnit záněty a odstranit starou pokožku a buňky,“ řekla Maya Ivanjesku, hlavní vědecká pracovnice společnosti LaFlore Probiotic Skincare.

Pomoc při kožních problémech

Antioxidanty a vitamíny pomáhají urychlit hojení pokožky a zlepšit chronické kožní stavy, jako je ekzém a akné. Zlepšují také popraskanou pokožku a vyrovnávají tón pleti.

"Použijte avokádový olej, nechte pár minut působit a opláchněte teplou vodou. Pomůže udržet pokožku hydratovanou a odstraní přebytečnou mastnotu. Tato procedura může snížit riziko akné a jeho projevy," řekla pro inStory.cz kosmetička Jaroslava Strnadová.

Zabraňuje poškození pokožky

Sloučeniny, obsažené v avokádu, mohou pomoci chránit pokožku před poškozením sluncem a záněty. V ochraně pokožky hrají důležitou roli především vitaminy C a D.

Zlepšuje pokožku hlavy

Použitím avokádového oleje na pokožku hlavy snížíte výskyt lupů a zamezíte dalším problémům způsobených suchou a šupinatou pokožkou hlavy. Nalijte 3–5 polévkových lžic do malé skleněné nádoby a vložte nádobu do hrnce s převařenou vodou. Kontrolujte teplotu oleje, abyste zabránili jeho přehřátí. Jakmile je olej zahřátý, aplikujte ho na pokožku hlavy.

Pleťová maska ​​s avokádem a medem 

Dopřejte si pořádnou dávku výživy v podobě pleťové masky. Živiny obsažené v avokádu pokožku vyživí a po pravidelné používání zlepší její celkový stav.

Ingredience

  • 1 polévková lžíce tuhého kokosového oleje
  • 1/2 zralého oloupaného avokáda bez pecky
  • 1 lžička medu (pokud možno manuka)
  • 1 lžička vody

Postup

1. Do misky dejte kokosový olej, avokádo, med a vodu.
2. Rozmixujte na pastu pomocí ručního mixéru.
3. Aplikujte na pleť.
1. Do misky dejte kokosový olej, avokádo, med a vodu.
2. Rozmixujte na pastu pomocí ručního mixéru.
3. Aplikujte na pleť.

Použití

1. Zahřejte si pokožku teplým vlhkým hadříkem na 20 sekund, abyste otevřeli póry.
2. Naneste masku na obličej prsty nebo štětcem, vyhněte se očnímu okolí.
3. Nechte působit 15 minut a opláchněte teplou vodou.
4. Osušte si obličej a poté naneste hydratační krém.

Léčba jizev a tmavých skvrn

Po akné se často tvoří skvrny a jizvy na kůži. Eliminujte tento problém - použitím avokáda tyto skvrny vyblednou a získáte rovnoměrný tón pleti. 

Jak používat:

1. Smíchejte polovinu avokáda se 2 kapslemi vitamínu E a šťávou z poloviny citronu.
2. Směs promíchejte, abyste získali hladkou pastu. Postiženou kůži omyjte teplou vodou a osušte.
3. Naneste pastu na čistou pokožku a jemně vmasírujte.
4. Po zaschnutí omyjte vodou.
5. Tuto procedura opakujte třikrát až čtyřikrát týdně.

Autorský článek. Další zdroje: healthline.com, emedihealth.com, medicalnewstoday.com,

Témata: avokádo, tipy, krása
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod