Malý pomocník pro odpočatou pleť se jmenuje gua sha destička

 Krása 
06. září 2022 10:32 / Patricie Chládková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Destička gua sha je pomocníkem k nezaplacení  Depositphotos
Ať už jste naprostý mazák, co se v kosmetice orientuje lépe než kterákoliv vizážistka, nebo je vaším nejvyšším počinem aplikace hydratačního krému, určitě jste v posledních měsících zaznamenala malou kamennou destičku nejčastěji ve tvaru srdce nebo váleček z minerálu. K čemu tenhle zázrak slouží, ptáte se? To se dozvíte na následujících řádcích.

Jak už to tak bývá, i kosmetický trh zaplavují sezónní trendy, kdy některé přežijí jen pár měsíců a svou největší slávu si odbudou na sociálních sítích v podobě líbivých obrázků nebo naopak s sebou přinesou přelomový zvrat do našich beauty rutin. Jedním z těch převratných trendů je bezpochyby gua sha destička. 

Znovuobjevení Ameriky

Na začátek je potřeba přiznat, že gua sha destička není žádným novým vynálezem. Jedná se o nástroj, který je již po tisíciletí využívaný tradiční čínskou medicínou pro rozproudění energie, zvýšení cirkulace krve, odstranění toxinů v těle, zbavování vrásek a zpevnění kontur obličeje. Destička se dá použít jak na pleť obličeje, tak i na pokožku celého těla. Avšak tento znovuobjevený trend v současnosti slouží spíše pro zlepšení stavu pleti v obličeji. Jedna malá minerálová destička a tolik pozitiv.

Pravé gua sha destičky jsou vyrobené z přírodních minerálů, které jsou samy o sobě chladivé a zároveň dokáží chlad i dost dlouho vydržet. Pokud tedy trpíte na otoky obličeje, z lednice vychlazenou destičku uvítáte.

Trend, který se na pleti projeví

Mají tedy tyto křehké destičky z minerálů vůbec nějaký dopad, nebo jsou to jen zbytečně vyhozené peníze? Jako u všech kosmetických vychytávek i u gua sha je důležité pravidelné používaní, aby se její síla mohla opravdu projevit. Za pomoci správně zvolených masážních tahů destičkou rozproudíte lymfy aktivací lymfatických bodů. To vede k očištění organismu a ke snížení otoků.

Zároveň přejížděním destičky po obličejových svalech uvolňujete jejich napětí, které je zodpovědné za napětí, a tím za tvrdý a přísný výraz v obličeji. Postupným svalovým uvolňováním docílíte rozzářeného a zklidněného výrazu. Dalším plusem je celkové prokrvení pokožky a stimulace tvorby kolagenu, které vede ke zpevnění povadlých kontur obličeje.

Pokud vás výše zmíněná pozitiva přesvědčila pro nákup gua sha destičky, rozhodně si trochu připlaťte a pořiďte si destičku ze známého obchodu a raději se obloukem vyhněte zahraničním e-shopům s levným zbožím. Je totiž více jak pravděpodobné, že vám dorazí sice hodně levná destička, zato ale vyrobená ne z přírodního minerálu.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený The Gua Sha (@theguasha)

 

Gua sha destičku použijte k zapracování pleťového séra, oleje či jen hydratačního krému. Destičku v žádném případě nepoužívejte pro aplikace make-upu.

Autorský článek, další zdroje: Instagram

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod