Pohádkové lyžování v Kanadě - Zažijte Whistler

 Komerční sdělení 
25. března 2022 09:58 / Lucie Wirthová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Noční Whistler Village Vail Resorts
Kanadská móda pánského plnovousu, flanelových košil, outdoorových zážitků a jízdy v pick-upu se bezesporu dostala až k nám do Evropy stejně tak, jako fakt, když se řekne vášnivému lyžaři slovo “freeride” vybaví si Britskou kolumbii a Whistler. Znáte nějakého, zkuste to?

Cíle cest do oblasti Whistler-Blackcomb jsou různé a návštěvníci jsou přitahováni z různých důvodů. Někoho láká horské městečko s nespornou atmosférou kanadského lyžařského střediska. Mnozí vyhledávají outdoorová dobrodružství a to především lyžování v legendárním terénu dvou hor Whistler a Blackcomb, které se pyšní prvenstvím nejrozlehlejšího horského resortu v Severní Americe. Dvě zmíněné hory jsou doslova omotány značenými sjezdovkami upravovaného i volného terénu. Zkušení jezdci v hlubokém sněhu mohou vyrazit “na freeride” i mimo hranice sjezdovek střediska Whistler-Blackcomb. Výborné podmínky pro zimní sporty jsou tu po většinu roku, ale během čtyř měsíců letní sezony si na své přijdou i milovníci horské turistiky a cyklistiky. Whistler během letních měsíců láká bikery do jednoho z nejproslavenějších bikeparků pro sjezdovou cyklistiku. 

Ještě jste se nerozhodli v jaké roční době Whistler-Blackcomb navštívit?

Třeba Vám v rozhodování pomůžou následující tipy:

Hlasujete pro zimu? 

Resort nabízí speciální skipas pro milovníky ranního manšestru. Tuto možnost dostává každý den od 7:15 prvních 650 nadšenců. Ranní skipas ve spojení s aplikací “Lift line”, která předpovídá čekací doby front u jednotlivých lanovek, vám dopřeje celodenní bezstarostné lyžování.

Whistler Heli-Skiing Vás vynese na vrchol ledovce vrtulníkem s lyžemi a zažijte životní zážitek. Unikátní lyžařská stopa na svahu z jednoho z více než 170 okolních ledovců může být právě Vaše. 

Rádi závodíte v brankách? Na hoře Blackcomb se nachází oblíbené závodní centrum, kde si můžete otestovat svoje dovednosti v alpských disciplínách.

Jízda na sněžném skútru, túra se sněžnicemi, dráha pro závodní boby a skeleton nebo snowtubingový park.

Jak si zpestřit lyžování s dětmi? Vyzujte lyže a vydejte se za dobrodružstvím na venkovní hřiště mezi sjezdovkami - lesní pevnost a hrad a stezka v korunách stromů.

Hlasujete pro léto? 

Horská turistika - nechte se vyvézt sedačkovou lanovkou a nastupte na značenou stezku. Čeká Vás procházka sopečnou krajinou obklopenou úchvatnými výhledy, prastarými ledovci, jezery a svahy plnými divokých květů.

Gondola Peak 2 Peak - nezapomenutelná 11 minutová panoramatická jízda mezi vrcholy resortu.

Pozorování medvědů - Šance vidět slavné černé medvědy a mláďata v jejich přirozeném prostředí – nezapomeňte na fotoaparát!

Máte rádi výšky a adrenalin? Místní Zipline a visuté mosty Ziptrek a procházka mezi korunami stromů je to pravé. Ten, kdo se na atrakci odváží, se projde po stezkách v korunách stromů a projede po laně nad dechberoucími scenériemi Whistleru. 

V rodinné zóně (Family adventure zone) je plno zábavy pro malé i velké. Aktivity, které zaručeně nadchnou každého - minigolf, skluzavka a skákací hrad, trampolíny a v neposlední řadě lanový park. Jednodenní dobrodružné a sportovné kempy pro děti.

Za vrcholem hory Whistler je visutý vyhlídkový most Cloudraker a je zpřístupněn pouze v letních měsících.

Rybaření v divokých řekách, farmářské trhy a koncerty, jízda na koních, vodní turisitka, lezení, jezera a pláže.

Celoroční nepostradatelnou aktivitou je návštěva Skandinávských lázní Whistler. Je to zastávka, kterou radno vyhledat nejen po sportovním výkonu. Vyberte si dle navržených balíčků k uvolnění namožených svalů, ke zklidnění mysli a zakončete den saunou či masáží. 

Jeden podvečer určitě stojí za to strávit na atrakci Vallea Lumina. Je to 1,5 km dlouhá stezka starým lesem, která návštěvníky všech věkových kategorií vezme na hodinovou noční procházku za skrytými zázraky a vypráví příběh, který se během cesty odvíjí v kapitolách. Legendy hovoří o dávno ztracené stezce, která vede do tajného údolí. Zážitek doprovází multimediální projekce a speciální efekty, která okouzlí děti i dospělé.

V destinaci Whistler-Blackcomb nechybí ani  světoznámé après, pětihvězdičkové restaurace, muzea tradic, výstavy, nákupy nebo noční život, kterým jen těžko někdo odolá. 

Chcete zažít pravou kanadskou atmosféru? Whistler je to pravé místo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod