Inspirujte se jarními trendy v líčení. Letos dominují výrazné oční stíny a skleněná pleť

 Krása 
12. března 2021 09:28 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Oči jsou kvůli zakrytým ústům aktuálně jediný komunikační kanál  Depositphotos
Na jaro se těší nejspíš všichni. Příroda se pomalu probouzí a spolu s rozkvétajícími stromy přijdou i nové trendy v líčení. Nebojte se trochu zaexperimentovat a inspirujte se make-upem, který právě letí.

Letošní jarní trendy se přizpůsobují probíhající pandemii, kvůli které trpí pleť pod ochranou nosu a úst. Klade se důraz zejména na důkladnou péči o pokožku, která by měla předcházet nanesení lehčího make-upu. Dále dominují výrazně nalíčené oči a široké obočí.

Skleněná pleť

Skleněná pleť je poměrně nový módní trend v líčení, který pochází z Jižní Koreje. Překládá se z anglického sousloví glass skin. Znamená to, že by vaše pokožka měla být hladká, hydratovaná a zářící. Přišel čas zbavit se většiny nánosů podkladových bází, korektorů, pudrů a make-upů.

„Jsme ve fázi, kdy se snažíme odhalit, kdo jsme. Milujeme, jak moc se o sebe staráme,“ tvrdí vizážista světových celebrit Sir John. V prvé řadě byste se o svoji pleť měly dobře postarat. Základem je důkladné čistění pleti, vyživující sérum a hydratační krém. Následovat by měl i hydratační make-up a rozjasňovač.

Široké obočí

Úzkému obočí už dávno odzvonilo, nyní je v kurzu široké. Stačí si ho upravit do vámi požadovaného tvaru a opticky ho zahustit fixačním gelem na obočí. Pokud rády experimentujete, můžete ho trochu načechrat, aby vypadalo přirozeněji.

Výrazné oční stíny

V letošním roce se nebojte výrazných očních stínů. Tmavé odstíny mizí a nahrazují je zářivější barvy. Trendy budou zelené, modré a žluté. Zároveň je můžete kombinovat s dalšími barvami, aby vaše oči vynikly. „Všichni jsme nyní nuceni k předvedení své osobnosti a emocí používat oči. Jde o aktuální způsob komunikace,“ říká vizážista Hector Espinal, který spolupracuje s Rihannou. Výrazné oční stíny můžete ještě podpořit barevnou řasenkou.

Třpytky u očí

K očním stínům si můžete přidat i malé zářivé třpytky. Alternativou jsou třpytivé oční stíny, které stále nevycházejí z módy a udělají z vás hvězdu. Zářivé oční stíny slouží k běžnému používání, nemusíte s jejich aplikací čekat, až budete moct jít na párty. Přečtěte si také, jakým trendům podléhá manikúra v letošním roce. Hezké nehty si zvládnete vykouzlit i samy.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?