Používání produktů na bázi vazelíny. Zázrak v péči o pleť, nebo jen další mýtus?

 Krása 
28. prosince 2021 09:28 / Mirka Malá
  0
📷
1 fotografie v galerii
Vazelína skvěle hydratuje, ale nehodí se pro každou pleť Shutterstock
Používání produktů na bázi vazelíny se v poslední době stalo v péči o pleť velmi populárním. Ale skutečně se jedná o takový zázrak, nebo je to jen další zbožné přání či marketingový trik?

"Ošetření obličeje hydratačním krémem na bázi vazelíny, zabraňuje transepidermální ztrátě vody, což může pomoci opravit kožní bariéru a zanechat na pokožce zvlhčený lesk," vysvětluje dermatolog Robert Finney pro server Martha Stewart. A dokonce jde o vědou podložené výsledky.

Jak vazelínové krémy používat

Jakýkoliv produkt na bázi vazelíny by měl být vždy aplikován jako poslední krok ve vaší péči o pleť, aby se zabránilo úniku vlhkosti. To znamená, že používání vazelínových krémů není nijak složité. Vazelína není ale vhodná pro každou pleť. Pokud budete mít pocit, že je vaše pokožka po vazelíně více suchá nebo podrážděná, pak ji rozhodně přestaňte používat. Znamená to totiž, že se pro vaši pleť nehodí.

Vazelína se rovněž nehodí pro pleť s akné. Výsledkem by totiž mohlo být ještě více pupínků. Také rozhodně nikdy neexperimentujte s čistou vazelínou, byť se na mnoha místech dočtete, jak skvělé to je. Pravdou ovšem je, že byste svoji pleť mohly více poškodit než zhydratovat.

Můžete vyzkoušet i jiné produkty s vazelínou

V běžných prodejnách s kosmetikou se můžete setkat s tzv. kosmetickou vazelínou. Je velmi levná a slibuje hydrataci i redukci jemných vrásek, neucpává póry a je hypoalergenní.

Vyzkoušet ale můžete i tělové krémy s vazelínou, které jsou vhodné pro ty, kdo dlouhodobě bojují se suchou pokožkou. Stejně tak se vazelínové produkty osvědčily jako krémy na ruce a nehty.

Zdroj: Martha Stewart, Healthline.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?