Olivový olej můžete používat i na kůži. Pro suchou pleť je doslova darem z nebes

 Krása 
30. března 2022 07:20 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Olivový olej je skvělý pro suchou pleť Depositphotos
O kvalitách olivového oleje už toho bylo napsáno opravdu hodně. Jde zkrátka o nejkvalitnější olej vůbec, který je dokonce skvělý i v péči o pleť.

Zatímco středomořská strava, která stojí na olivovém oleji, dokáže zázraky na talíři, o olivovém oleji a péči o pleť se dosud příliš hlasitě nemluvilo. Dermatologové nicméně olivový olej vyzdvihují, takže je dobré vědět, kdy je možné jej na pleť aplikovat.

Výhody olivového oleje pro pokožku

Je pravda, že olivový olej má spoustu výhod v péči o pleť. Je plný mononenasycených mastných kyselin a antioxidantů, takže má vynikající hydratační vlastnosti. Pokud trpíte extrémně suchou nebo narušenou pokožkou, může být olivový olej dobrou volbou, píše Real Simple.

Olivový olej je vynikajícím zvlhčovačem pokožky, zvláště když se aplikuje na mokrou pokožku, kdy jsou póry otevřené, a může působit jako druhá kožní bariéra pro suchou či dokonce popraskanou pokožku. Další velkou výhodou olivového oleje jsou jeho antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Dermatologové tvrdí, že protizánětlivé složky obsažené v olivovém oleji, tzv. triterpeny, pomáhají při hojení ran tím, že napomáhají produkci kolagenu a zkracují dobu uzavření rány. A studie ukázaly, že olivový olej pomáhá léčit pokožku po spálení sluncem.

Jak olivový olej aplikovat

Dermatologové doporučují olivový olej aplikovat do tří minut po sprchování, tedy večer, nikdy ne ráno nebo přes den. Vmasírujte několik kapek přes váš obvyklý hydratační krém, abyste olejem uzavřeli hydrataci.

Nikdy olej nepoužívejte, pokud vaše pleť trpí akné a rovněž používejte, ostatně stejně jako v kuchyni, pouze extra panenský olej a ideálně bio, protože olivy mohou být postříkány pesticidy a aplikace těchto toxinů na pokožku není nikdy dobrý nápad.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?