Mazlení s krávou jako terapie: Jak to funguje?

 Ostatní 
24. září 2019 14:31 / Blanka Štiková
  1
📷
6 fotografií v galerii
Krávy jsou společenská zvířata a mají rády interakci s lidmi Instagram
Mazlení s kočkou či psem je běžné, ale napadlo by vás pomazlit se třeba s krávou? Tak přesně na takový nápad přišli majitelé jedné farmy v Americe. Krávy prý mají lidi rády a můžete se s nimi oprostit od stresu, terapie vás ovšem přijde docela draho. Informuje o tom CNN.

A pokud by se vám nechtělo až do Ameriky, tak můžete zajet na podobnou farmu s mazlícími se krávami do Švýcarska.

Terapie s krávami v Americe

Kam se můžete za mazlením s krávami vydat a jak funguje terapie?

Manželé Vullersovi nabízí nevšední terapii s běžnými domácími zvířaty ve svém podniku Mountain Horse Farm v americkém městě Naples v oblasti Finger Lakes nacházející se v New Yorku. Návštěvníci si tam mohou užít mazlení s krávami Bonnie a Bellou. Obvykle je poskytováno 1 - 2 sezení denně, jejich farma totiž prý nepatří mezi běžné kontaktní zoo a musí se brát ohled i na přání krav. Krávy prý stejně jako koně reagují velmi citlivě, proto farmáři nechávají na zvířeti, zda chce s klientem spolupracovat či nikoliv.

Pokud byste měli o takové setkání zájem, musíte se objednat dopředu, protože je nutná řada příprav před samotnou akcí. Terapie je pak určena maximálně pro čtyři zájemce. Jedna taková hodinová terapie s krávou vás tam vyjde v přepočtu na více než 1 700 Kč. Pokud se bojíte, že by se vám na pastvě mezi krávami mohlo něco stát, nemusíte mít obavy, neboť je vždy při terapii přítomný ošetřovatel, který dohlíží na ostatní zvířata na pastvině a tím je zajišťováno, aby vše probíhalo pozitivně a hlavně bezpečně. Manželé Vullersovi chovají krávy ve společné ohradě s koňmi. Všem svým zvířatům na farmě se snaží dopřát co nejlepší život.

Proč krávy?

Suzanne Vullers je rodačka z Nizozemska a právě v rodné zemi ji napadla myšlenka aktivity s krávami. Suzanne Vullers sice není psycholožka, ale v pozitivní účinek krav věří. Podle majitelů si po jídle krávy lehnou a poté odpočívají a jsou velmi klidné. A právě v ten moment je prý ideální spojit se s nimi. Krávy jsou společenská zvířata a mají rády interakci s lidmi. Krávy vám prý zajistí i uvolnění od stresu. Tato terapie si prý získala oblibu hlavně v Evropě.

Co vám terapie přinese?

Podle CNN je Suzanne Vullers přesvědčená o tom, že s jejími dvěma krávami se lidé zbaví úzkosti, smutku a stresu a zároveň při terapii mohou zrelaxovat a odpočinout si. Krávy podle ní mají o něco nižší tepovou frekvenci a organismus člověka to tak také donutí zpomalit. Lidem podle ní v dnešní době chybí spojení s okolní přírodou a tato zvířata vám to mohou připomenout a spojit vás právě s přírodou. Tato domácí zvířata vám tak pomohou odpoutat se od každodenních starostí a přitulení se k odpočívající krávě je prý i dobrou terapií. Paní Vullersová ještě připomíná, že čím více jste v pohodě při samotném kontaktu s krávou, tím přínosnější bude setkání pro zvíře i pro vás.

Kraví terapie v Evropě

A pokud se vám nechce za tímto zážitkem jet až do Ameriky, tak můžete navštívit podobnou farmu Gisiberg u města Tenniken ve Švýcarsku, kde se rovněž můžete pomazlit s místními krávami. Farma se zaměřuje hlavně na produkci mléka. Nápad na terapii vznikl za účelem ušetření krav před osudem jatek. Krávy na farmě nejprve začaly pracovat s malými dětmi a poté se vypracovaly k terapeutické práci. Jedna taková terapie ve Švýcarsku vás bude stát v přepočtu skoro 1 200 Kč a trvá 2 hodiny. Informovala o tom švýcarská Buure TV. Dále čtěte: Do Evropy se dostávají dravá klíšťata. Mají oči, běhají a svou kořist pronásledují.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod