Které páry mají největší šanci na nejšťastnější manželství? Dle vědců to prozradí výška

 Vztahy 
10. března 2020 08:07 / Blanka Štiková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Výška postavy má prý vliv na šťastné manželství Pixabay
Spousta lidí tápe nad tím, zda existuje nějaký recept na šťastné manželství. Partnera si často volíte podle charakteru, vzhledu, sympatií, peněz a ostatních věcí. Ale co když je i jiné podstatné kritérium?

Napadlo vás koukat také na výšku? Podle nedávné studie vědců totiž o tom, zda budete mít šťastné manželství, může rozhodnout právě také výška obou partnerů. Jak je to možné?

Jak může rozhodnout výška

Ženy prý podvědomě přitahují právě vysocí muži, a dost možná to má svůj důvod. Podle vědců z Jižní Koreje má totiž pár, který tvoří velmi vysoký muž a malá žena, větší šanci na šťastné manželství než páry s jinými výškovými dispozicemi. Podle vědců je pak ideální výškový rozdíl takový, že by měl být muž 1,09x vyšší než žena. Pak prý máte větší šanci na spokojenější manželství.

Proč má být muž vyšší

Důležitá je podle vědců hlavně výška muže, což má hned několik důvodů. Na výšce muže však prý záleží jen během prvních 18 let manželství, poté již ne. Podívejte se, proč má pro vás být výška muže na začátku manželství podstatná.

Vyšší postavení a vyšší plat

Jak úspěšnost souvisí s výškou muže? To ukázala jedna vědecká studie, podle níž mají vyšší muži lepší společenské postavení než ti nižšího vzrůstu. Důvodem je fakt, že tito muži bývají v zaměstnání dominantnější a aktivněji se zúčastňují společenských aktivit, díky tomu se jim pak daří dosahovat vyšších cílů v kariéře. S tím souvisí i další vědecky potvrzený fakt, a sice to, že vyšší muži díky svému vyššímu společenskému statusu vydělávají také více peněz oproti menším mužům. Pokud prý muž měří v průměru kolem 1,8 metru, pak bývá nejen úspěšnější v práci, ale zároveň i více vydělá.

Větší inteligence

Pokud jsou muži vyššího vzrůstu, ženy je považují za chytřejší. To však na rozdíl od předchozích tvrzení je jen domněnka žen, nikoli podložený fakt. Podle vědců totiž není přímá spojitost mezi výškou a inteligencí. Dost možná však vyšší společenský status souvisí s tím, jak je muž v očích žen vnímán, a proto ho pak ženy vnímají jako toho atraktivnějšího a inteligentnějšího.

Lepší pocit

Není tajemstvím, že se ženy cítí lépe a bezpečněji vedle vyšších mužů. Žena se navíc po boku vyššího muže cítí také ženštěji, než kdyby byla větší než muž, což většině žen přijde zvláštní. Ženy se zkrátka chtějí cítit bezpečně. A navíc i ve společnosti vypadá vyšší muž s ženou lépe, než kdyby žena muže převyšovala.

Závěr

Nejdůležitější je, pokud máte vedle sebe někoho, s kým jste šťastní, ostatní věci už pak nejsou až tolik podstatné. Výška je jen výška. Ale pokud jste právě svobodná a hledáte životního partnera, tak nedáte nic za to poohlédnout se po někom vyšším. Dále čtěte: Dámy, podívejte se na vědecky podložené triky, jak být atraktivní pro muže.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?