Droždí umí s lidským tělem zázraky, zabírá na akné i na nervy. Co dalšího dokáže?

 Zdraví 
20. října 2019 07:23 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Droždí je doslova zázračná potravina Depositphotos
Droždí je tvořeno z živých kvasinek, které se řadí mezi miniaturní jednobuněčné houby. Většina lidí využívá droždí jako přísadu do připravovaného jídla. Málokdo však ví, že jde o potravinu, která nejvíce prospívá lidskému tělu, když se konzumuje samostatně.

Droždí obsahuje riboflavin, thiamin, selen, zinek, kyselinu listovou a niacin. Navíc má ještě nízký obsah sodíku a tuku, takže se po něm příliš nepřibírá na váze. Namísto doplňků stravy z lékárny si raději dávejte pravidelně droždí. Ušetříte finance, protože kvasnice stojí pár korun a s výsledkem jejich účinků budete nadmíru spokojeni.

Dávejte si před spaním alespoň polovinu kostky. Nemusíte si příliš lámat hlavu nad tím, zda si pořídit droždí sušené či čerstvé, protože jeho kvalita je stejná.

Droždí má zklidňující účinky

Trpíte dlouhodobým stresem či úzkostmi? Dávejte si pravidelně droždí. Obsahuje riboflavin a niacin, což jsou látky, které fungují na duši jako balzám. Nezaručí vám však, že se vašich psychických potíží nadobro zbavíte.

Se stresem a duševními potížemi je nejlepší bojovat skrze sport, zdravý jídelníček, případně terapií. Droždí funguje spíše jako podpora v boji proti stresu. Rozhodně nevyřeší veškeré vaše potíže, ale může vám je pomoci trochu zmírnit.

Droždí léčí akné

Akné nemusí trápit pouze jedince v období puberty, ale i v dospělosti. Pokud se ho nemůžete zbavit a nejrůznější kosmetické přípravky vám nepomáhají, objevte sílu droždí. Vyrobte si z něj jednoduchou pleťovou masku. Kromě droždí k tomu budete potřebovat mléko a med bez umělých přísad.

Kostičku kvasnic rozmělněte v malém množství mléka se třemi lžičkami medu. Směs naneste na pleť a nechte působit, dokud nezaschne. Poté si obličej umyjte vodou. Tuto proceduru opakujte alespoň dvakrát týdně a za několik dní byste měli zpozorovat první výsledky.

Droždí napomáhá ke zdravému trávení

Pokud máte problémy s trávením, sáhněte po kvasnicích. Jedna kostička droždí obsahuje tři gramy vlákniny. Dejte si jedno droždí denně a patrně vám začne lépe fungovat trávicí systém. Ulevíte tak svému žaludku. Trápí vás časté nadýmání? Přečtěte si, co vám ještě pomůže.

Droždí reguluje hladinu cholesterolu

Droždí obsahuje kyselinu listovou, což se hodí lidem, kteří mají problém si udržet cholesterol ve zdravé míře. Kvasnice dokážou snížit riziko příchodu mrtvice, takže se vážně vyplatí je pravidelně jíst.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?