Poznejte exotický Zanzibar: Čím platit, kde najít nejlepší pláž a jak na ostrově cestovat?

 Komerční sdělení 
07. srpna 2019 11:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Během dovolené nemusíte být vázáni pouze na hotelový rezort a blízké pláže archiv
Jízda tradičním minibusem s otevřenou střechou, návštěva historického Kamenného města, bělostné pláže s azurovým mořem, poznávání plantáží s kořením, bývalých otrokářských trhů i paláců sultánů či rodného místo Freddieho Mercuryho. Nemusíte objet celý svět, abyste toto prožili. Vše totiž nabízí exotický Zanzibar.

Ostrov Zanzibar se rozprostírá zhruba čtyřicet kilometrů od Tanzanie. Jeho břehy omývá Indický oceán. Na délku měří Zanzibar 85 km a jeho šířka činí přibližně 30 km. Že jste tohle o ostrově nevěděli? Možná ani nevíte, čím platit na Zanzibaru, jak cestovat a kterou pláž nevynechat.

K dopravě využijte mikrobusy Dala Dala nebo taxíky

K poznávání krás Zanzibaru nejlépe poslouží veřejná doprava, taxík nebo pronájem automobilu s vlastním řidičem.Existuje také možnost pronájmu skútru či automobilu bez řidiče. Vzhledem k jízdě vlevo, špatnému stavu silnic a horší dopravní morálce se turistům vlastní řízení příliš nedoporučuje. Daleko lépe si cestování po Zanzibaru vychutnáte v tradičním dopravním prostředku Dala Dala. Jedná se o malý autobus s otevřenou střechou. Řidič zastaví každému na znamení. Navíc doprava je levná. Jízda s Dala Dala stojí přibližně 1 USD na osobu.  

K poznávání historického města Stone Town, bělostných pláží a plantáží s kořením výhodně poslouží také taxíky.Za jízdu po městě zaplatíte přibližně dva dolary. Hotelové komplexy ale zpravidla poskytují na vyhlášená turistická místa vlastní dopravu mikrobusy. Dovolenou na Zanzibaru včetně místní dopravy proto nemusíte složitě plánovat. Jednoduše se rozhodnete na místě, které turistické cíle si přejete navštívit.

Navštivte vyhlášenou Nungwi Beach

Během dovolené nemusíte být vázáni pouze na hotelový rezort a blízké pláže. Vyhlášeným místem se zářivě bílým pískem a azurovým mořem je lokalita u vesnice Nungwi. Místo je jako vystřižené z cestovních katalogů a skvěle poslouží k fotografiím do rodinného alba či na Instagram. Ačkoliv oblast patří turismu a moderním hotelovým rezortům, stále si zachovává také ráz původní rybářské vesnice. Nungwi Beachse nachází zcela na severu Zanzibaru. Od hlavního města Zanzibar City je Nungwi vzdálena přibližně hodinu a půl cesty automobilem. Veřejnou dopravou bude cesta trvat o něco déle.

Čím na Zanzibaru platit?

Oficiální měnou na ostrově Zanzibar je tanzanský šilink (TZS). Ekvivalent 100 TZS odpovídá 1 CZK. Kromě tanzanského šilinku lze na Zanzibaru platit také americkým dolarem, někde i eurem. Směnné kurzy dolaru a eura jsou ale méně výhodné. Využít je proto můžete především na spropitné a drobné platby. S nevýhodným kurzem jsou spojeny také bezhotovostní platby platební kartou.Pro platby na Zanzibaru je proto ideální místní hotovost.Navíc zde funguje smlouvání, díky kterému lze ceny oblečení, suvenýrů a šperků snížit až o polovinu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve