Jak zkombinovat ovoce k snídani, abyste byla krásná i zdravá. Znáte nejsilnější trojice?

 Zdraví 
24. srpna 2018 08:28 / Monika Thomsonová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pojďme se podívat na ideální kombinace ovoce Depositphotos
Ovoce k snídani je snad tou nejsprávnější volbou. Ať už si ho dáte samotné nebo si k němu přidáte ještě jogurt. Je lehce stravitelné, plné potřebných vitaminů a živin a je zásobárnou energie na celý den.

Ovoce je opravdu zdravé úplně všechno, ale v některých kombinacích z něj můžeme vytěžit ještě mnohem více. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak do svého organismu dostat ovoce s co největším potenciálem. Možná si po čase všimnete, že se vám zlepšilo akné nebo že chodíte do lékárny s ucpaným nosem mnohem méně, než dosud.

Ananas + borůvky + třešně

Kombinace ananasu, který obsahuje hodně vitamínu C a enzym bromelin, který je známý svou schopností boje proti zánětům, borůvek, plných vitamínů A, E a C a prospěšných antioxidantů a nakonec třešní umocní protizánětlivý účinek tohoto tria.  

Grapefruit + kiwi + jahody

Pokud vám tak trošku pokulhává imunita, doporučujeme nasadit trojkombinaci grapefruit s vysokým obsahem vitamínu C, jahod také bohatých na vitaminy A a C a navíc se semínky s minerály, které podporují správnou činnost imunitního systému. A nakonec kiwi, které kromě podpory imunity působí i protizánětlivě. 

Goji + červený meloun + citron

Hledáte detox na počkání? Pak si na talíř naordinujte červený meloun, který je z více než 90 procent voda a navíc obsahuje vitaminy A a C, detoxikační glutathion, což je kombinace, bojující proti volným radikálům. Přidejte super potravinu goji, která je významným antioxidantem, obsahujícím i cholin, zásadní pro detox jater. O citrónu alias vitamínové bombě asi více mluvit nemusíme. V tomto případě ho ani nemusíte konzumovat celý, stačí s ním ostatní ovoce pokapat. 

Ostružiny + papája + meloun cantaloupe

S touto kombinací budete mít doma doslova salón krásy. Ostružiny jsou bohaté na vitaminy A a C, mají málo cukru a jsou antioxidanty. Více jsme o tomto malém zázraku psali v jiném článku. Papája obsahuje látky, které podporují produkci kolagenu a enzym papain, který působí proti ničení pokožky. Trojici uzavírá meloun cantaloupe, díky kterému bude vaše pleť zářivější a vlasy zdravější a silnější. 

Banán + avokádo + jablko

Pokud vám chybí energie, energetické nápoje, plné nezdravého cukru a kalorií, vynechte. Sáhněte po banánu a avokádu, což je duo, které se doporučuje konzumovat před nebo po cvičení pro doplnění energie. Jablíčko skupinku doplňuje díky bohatosti na vlákninu, která zasytí na delší dobu. Neuvěříte, co s vaším tělem dokáže jeden banán denně. Více se dočtete zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod