Toužíte po odpočatém a mladistvém vzhledu? Nebojte se botulotoxinu

 Krása 
16. dubna 2019 11:07 / Ema Maxová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Klíčový je dobrý výběr lékaře, který vám zákrok provede Shutterstock
Botulotoxin se používá v medicíně jako léčebný prostředek. V estetické dermatologii se roztok botulotoxinu typu A v kosmetické formě ve velké míře využívá k odstranění mimických vrásek, ke zvednutí koutků úst, ale také k odstranění pocení.

Aplikace botulotoxinu patří v současném kosmetickém odvětví k jedné z nejúčinnějších metod na odstranění vrásek. Pomáhá také v boji proti migréně či nadměrnému pocení. Estetická dermatologie využívá botox jako rychlou a téměř bezbolestnou metodu, která vyhladí mimické vrásky jako mávnutím kouzelného proutku.

Účinná látka botoxu je botulotoxin typu A. Ten způsobí to, že nervová zakončení přestanou přenášet podněty do mimických svalů. Ty se nehýbou a vrásky tím pádem mizí. 

Chci omládnout. Co zkusit na botox?

Botoxu se rozhodně nemusíte bát. Nejdříve byl používán v očním lékařství a neurologii a až následně byly zjištěny jeho skvělé výsledky při potlačení mimických vrásek a odstranění pocení. "Botulotoxin typu A zjednodušeně způsobí to, že sval zůstane relaxovaný, nestahuje se, protože se neuvolňuje mediátor acetylcholin. Ten jen přenáší informaci od nervového receptoru ke svalovému vláknu a nese povel ke stahu. To znamená, jestliže je na receptoru navázaný BTX a tím zabrání vyplavení mediátoru acetylcholinu tak nedostane svalové vláknu povel ke stažení a sval zůstane relaxovaný a proto se např. čelo jako kouzlem vyhladí," prozradila nám MUDr. Miroslava Pelechová, která je primářkou prestižního pracoviště nejvyšší úrovně. 

"Korekce mimických vrásek botulotoxinovými injekcemi je oblíbená u žen i mužů různých věkových skupin. Je to metoda velmi rychlá, jednoduchá a s minimální dobou hojení. Provedení tohoto zákroku je pro pacienta velmi snadné a rizika nežádoucích účinků jsou naprosto minimální, pokud aplikaci provádí erudovaný odborník, tedy lékař," dodala MUDr. Miroslava Pelechová.

Kde se botulotoxin používá nejvíce?

Botulotoxin se používá zejména na čele, mezi obočím u kořene nosu a v okolí očí zejména u zevních očních koutků. Dá se použít i na některé typy vrásek na krku. Botox dokáže také odstranit pomerančovou kůži na bradě nebo snížit linii úsměvu, který odhaluje dásně.

Zbavte se nepříjemného pocení

Pokud vás trápí propocené koláče na košili, botox je pro vás skvělým řešením. Kvalifikovaný lékař vám vpíchne botox do podpaží, dlaně nebo kamkoliv, kde trpíte nadměrným pocením a je po problému. Jde o ambulantní zákrok s lokální anestezií.

Jak ošetření probíhá?

Botulotoxin se aplikuje tenkou inzulinovou stříkačkou a jehličkou do mimických svalů v místě vrásek, které chceme vyhladit. Ošetření trvá půl hodiny a účinek je vidět do týdne.

Výsledný efekt není trvalý

Působení botoxu v boji proti vráskám trvá asi půl roku, po této době je možné zákrok opakovat. Po opakovaných aplikacích se efekt prodlužuje, protože si naše mimika zvykne na klidnější projevy. Účinky vpichu proti nadměrnému pocení vydrží přibližně 7 měsíců.

Kolik to stojí?

Cena za korekce mimických vrásek botulotoxinem je na renomovaných klinikách přibližně stejná. Rozhodně nedoporučujeme šetřit a shánět aplikaci botoxu na slevových portálech nebo v kosmetických salonech bez lékaře. Botulotoxin je totiž bezpečný jedině v případě, že je podáván zkušeným lékařem!  

  • Čelo a glabela od 5 000.
  • Glabela (oblast mezi obočím) od 3 600.
  • Vranní stopy (vrásky při zevních koutcích očí) od 4 400.

Pokud chcete, můžete samozřejmě zničit vrásky na více lokalitách současně.

Řešení nadměrného pocení pomocí nitrokožní aplikace botulotoxinu dle spotřeby materiálu. Počítejte, že zaplatíte minimálně 10 000 Kč.

Mýty o botulotoxinu

O botulotoxinu koluje celá řada mýtů, a to především neodborné aplikaci. V případě správné aplikace botulotoxinu se může klientka těšit na odpočatý obličej a mladistvý vzhled, nikoliv strnulý či udivený výraz. Pojďme se nyní podívat na nejčastější mýty, které jste možná i vy o botoxu slyšeli.

Po aplikaci ztratím mimiku a budu vypadat nepřirozeně - záleží na množství aplikované látky a místě aplikace, i přes botulotoxin může být schopen člověk používat mimiku, sice omezeně, ale pokud se dostane do rukou odborníka, může vypadat naprosto přirozeně.

Botox je nebezpečný jed – ano, jedná se o produkt bakterie, ale aby uškodil, tak by musel být podán v několikanásobně vyšších dávkách, než se používá v estetické dermatologii.

Jak jednou začnu, nemohu skončit – tak to v žádném případě není pravda. Pokud bude klient z nějakého důvodu nespokojen, tak se nemusí bát zhoršení po odeznění účinku do horšího stavu, než byl před aplikací. Vzhledem k tomu, že účinek botulotoxinu klesá, tak se opět navrací funkce svalových skupin a postupně dojde k normálnímu stavu. Jde spíše o to, že klienti si zvyknou vypadat lépe, a proto se jim nelíbí následné vrásky.

Může mi spadnout obočí – vyberte kvalifikovaného lékaře a není se čeho bát. Pokud je botulotoxin správně píchnut, tak k této reakci nedojde. Vždy záleží na místě aplikace a dále pak nesmí být použita látka, která nevyhovuje normám. Proto je výběr odborníka a pracoviště, kde si necháte botulotoxin aplikovat, opravdu klíčový.

Lék proti migréně?

Botox je velmi účinnou látkou, která dokáže odpomoci od nepříjemných zdravotních potíží. Jednou z nich je chronická migréna. Botox jako lék proti migréně je schválený ve Velké Británii. Vpichuje se do 32 míst na hlavě a krku po dobu 12 dní. Za tuto proceduru zaplatí v Anglii až 350 liber.

Na podpadcích jako modelka

Ve Spojených státech amerických i ve Velké Británii je velkým hitem si botox vpichovat do chodidel. Ptáte se proč? Odpověď je jednoduchá, botox chodidlo znecitliví a vy vydržíte po celý den v nepohodlné obuvi na vysokých podpatcích. S tímto zákrokem však nesouhlasí ortopedové, kteří tvrdí, že se noha deformuje a při dlouhodobé chůzi na podpatcích se ničí také záda. 

Pokud i vy toužíte po odpočatém a mladistvém vzhledu, nebojte se botulotoxinu, ale nezapomínejte, že klíčový je dobrý výběr lékaře, který vám zákrok provede.

Náš tip: Pokud i vy zvažujete jakoukoliv investici do své krásy, vždy si vyberte nejlepšího možného odborníka, který s vámi bude postup dopředu konzultovat. My doporučujeme Ústav lékařství a kosmetiky v Praze - zařízení s nejdelší tradicí a nejvíce zkušenostmi v České republice. ÚLK nabízí profesionální služby estetické medicíny na klinické úrovni. Pochopitělně se zde využívají nejnovější a nejkvalitnější metody. 

Výsledná cena ošetření je vždy závislá na rozsahu výkonu a na spotřebě materiálu. Její přesná výše je klientovi oznámena při počáteční konzultaci. (Dále čtěte: Toužíte po viditelném omlazení a hydrataci pokožky? Máme skvělý tip pro vaši pleť).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod