Košilové šaty jsou v módě. Navíc sluší každé postavě, ať je vám 20 nebo 60 let

 Móda 
28. března 2019 06:30 / Marie Popelková
  2
📷
9 fotografií v galerii
Košilové šaty mají půvab Pinterest
Ne vždy jsou módní trendy přívětivé každému typu postavy, ale letos mohou zaplesat štíhlé ženy i korpulentní dámy. In jsou totiž košilové šaty, které vypadají skvěle na opravdu každé postavě.

Obrovskou výhodou košilových šatů je nejen to, že sluší každé postavě, ale jsou také navíc velmi snadno kombinovatelné a hlavně snad každá žena ocení skutečnost, že tento typ šatů je nesmírně pohodlný. Podle toho, zda si k nim dáte tenisky, lodičky nebo plážové žabky je navíc můžete nosit takřka kamkoliv, do práce, na procházku i do společnosti. A navíc je úplně jedno, jestli je vám 20, 40 nebo 60 - košilové šaty si na sebe můžete vzít v každém věku.

Střih podle postavy

I když košilové šaty sluší každé ženě, je třeba si vybrat takové, které budou slušet právě vašemu typu postavy.

Přesýpací hodiny

Pokud máte postavu ve tvaru přesýpacích hodin, měly byste se velkým obloukem vyhnout příliš širokým střihům. Ty by zbytečně zakryly vaše ženské křivky, což by byla škoda.. Naopak si vyberte takové šaty, které zvýrazní váš útlý pas a klidně můžete zvolit i splývavé materiály.

Chlapecká postava

Pokud máte chlapeckou postavu obdélníkového typu, kdy je pas sotva rozeznatelný, budou vám rozhodně slušet košilové šaty áčkového střihu. Ty vám pas vytvoří a navíc v tomto střihu získáte opticky i boky, takže budete jako mávnutím kouzelného proutku vypadat hned ženštěji.

Štíhlé ženy se nemusejí bát výrazných vzorů, které mají tendenci opticky přidat nějaký ten kilogram navíc. Co se týká délky šatů, můžete volit kratší i delší střih. A pokud máte štíhlé ruce, nebojte se na ně upoutat pozornost a vystavte je v šatech bez rukávů. Silnější ženy zase mohou zvolit šaty se svislým proužkem, které vás opticky zeštíhlí.

Postava typu jablko

Pokud naopak vaše postava připomíná jablko a disponujete větším poprsím a bříškem, uděláte dobře, když sáhnete po kratších šatech, které přitáhnou pozornost k vašim nohám, navíc s výstřihem do V.

Máte-li široká ramena a úzké boky, budou vám slušet šaty s páskem a také asymetrické šaty. Pásek lze kreativně nahradit stužkou nebo šátkem. Na šatech také můžete nechat pár spodních knoflíků rozepnutých, tím spodek rozšíříte, a svou postavu vyvážíte.

Jak košilové šaty nosit

Košilové šaty jsou k dostání v různých délkách, jednobarevné i se vzory. Klasikou, kterou nikdy nic nezkazíte, jsou čistě bílé šaty, ale skvěle vypadají i s modrobílým proužkem.

Na běžné nošení se košilové šaty hodí třeba k bílým teniskám a jednoduché kabelce. Pokud vaše práce nevyžaduje vyloženě seriozní outfit, můžete tuto kombinaci zvolit i do zaměstnání. K večernímu setkání s přáteli doplňte šaty slušivými sandálky. Eleganci zase šatům vdechnou lodičky. O tom, jak se dají tenisky kombinovat s elegantním oblečením, jsme psali zde. Inspiraci jak košilové šaty nosit naleznete v naší fotogalerii pod článkem.

Košilové šaty si můžete bez šití vyrobit i samy

A pokud chcete, můžete si košilové šaty klidně vyrobit i samy, a to bez použití jehly a nitě. Stačí si vzít dvě stejné košile polodlouhého střihu. Jednu oblečete klasicky, do druhé vklouznete nohama a dáte si ji do pasu. Zapněte knoflíčky tak, aby vám nepadala a rukávy ležérně uvažte v pase. Za pár sekund máte outfit hotový.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?