Tenisky už nepatří jen na hřiště. Dokáží perfektně doplnit i elegantní outfit

 Móda 
29. března 2018 16:38 / Marie Popelková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Tenisky vypadají dobře i k sukni Shutterstock
Dříve byly tenisky považovány za vyloženě sportovní obuv vhodnou maximálně do tělocvičny nebo na hřiště. Jenže to už dávno neplatí. Tenisky dnes můžete směle nosit i do práce k elegantnímu kostýmku.

Když před lety slavný módní návrhář Karl Lagerfeld dostal tenisky na přehlídková mola haute couture, vzbudil velké pozdvižení. Jenže od té doby uplynulo už hodně vody a dnes je už docela běžné nosit tenisky nejen k šortkám, teplákům či k džínám, ale i k sukním, šatům nebo elegantnímu kostýmku. Tenisky jsou zrátka in. O tom, jaké boty by neměly chybět v šatníku žádné ženy, jsme psali zde.

Aby tenisky vypadaly dobře i v případě elegantního outfitu, je třeba je umět nejen nosit ale havně dobře zkombinovat. Díky tomu, že tenisky už lidé běžně nosí i do práce a muži se nebojí je obout i k elegantnímu obleku, reagují na tento trend také samotní výrobci. Tenisky tak mají mnoho podob. Velmi módní jsou například s komiksovým potiskem, krajkové osázené perličkami zase pomalu a jistě nahradí sofistikované lodičky.

Jaké tenisky vybrat?

Ať už zvolíte jakékoliv tenisky, spolehlivě díky nim omladíte svůj outfit. Obecně platí pravidlo, že čím míň barev na obuvi a doplňcích bude, tím variabilnější budou.

Pokud se vám ale líbí spíše barevně výrazné tenisky, nevadí. Raději k nim ale zvolte střídmější oblečení, tenisky se tak stanou výrazným doplňkem.

Chybu neuděláte ani v případě, že celý outfit zvolíte v jedné barvě a pohrajete si s různými odstíny.

K čemu tenisky nosit

Tenisky si dnes lze vzít opravdu k jakémukoliv kousku a stylu oblečení.

Elegantní kabát

Výborně například vypadají tenisky k dlouhému kabátu. Pokud nemáte, zkuste si na jaro pořídit třeba nějaký oversized kabát v pánském stylu, jemu tenisky obzvláště svědčí.

Pokud jde o doplňky, můžete tento outfit doplnit obbří šálou nebo jednoduchou ležérní čepicí.

Šaty a sukně

Napadlo by vás před pár lety dát si tenisky například k dlouhým šatům nebo sukni? Jistě, že ne. K tak elegantnímu outfitu si obout sportovní tenisky bylo ještě nedávno nevhodné a tato kombinace byla velmi kritizována. Dnes je tato kombinace hitem a považuje se za vysoce módní.

Tenisky skvěle ladí nejen ke krajkovým šatům, ale i rozevlátým sukním, nemusíte se ale bát ani kombinace tenisek a pouzdrové sukně, kterou zkombinujete s volným tričkem nebo rolákem.

Kostým či oblek

Pokud musíte do práce nosit kostýmek, klidně si k němu můžete dát i tenisky. Místo klasického kostýmku můžete obléknout i rovně střižené elegantní kalhoty, které doplníte zajímavou halenkou nebo sportovně elegantním sáčkem.

Ani muži se nemusejí obávat zdánlivě nesourodých kombinací a pokud mají dost odvahy, zkombinují tenisky třeba i s oblekem. Tento look vypadá sportovně, pohodlně a přitom elegantně. Trend pánských obleků a tenisek vzali na milost i světoví návrháři a objevil se tak i na světových molech (např. Valentino, Chanel či Tom Ford).

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve