Vybíráte si podprsenku? Poradíme vám, jak zvolit správnou velikost, abyste vypadala skutečně sexy

 Móda 
19. února 2018 12:26 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Vyhněte se nejčastějším chybám při výběru podprsenek Internet
Takřka osmdesát procent žen má špatnou velikost podprsenky. Největší chybu dělají tím, že se snaží nasoukat do menších košíčků a volí větší obvod. Poradíme vám, jak správně vybrat podpěru, která vám zařídí nejen krásný dekolt, ale také vás zbaví bolesti zad.

Podprsenka by měla být nejenom pohodlná, ale hlavně je třeba, aby držela vše na těch správných místech. Pod oblečením by podprsenka měla vytvořit hezkou a přirozenou siluetu. Někdy je ale potřeba, aby to, co je malé, trochu narostlo, a naopak to, co je příliš velké, bylo zase o trochu menší. Jaká podprsenka je tedy vhodná pro malá prsa? A jak poznat, že mi opravdu správně sedí? Pojďme na to krok za krokem.

Obvod klidně menší

Spousta žen si myslí, že velikost obvodu musí odpovídat přesnému číslu, které si naměří pod prsy. Při výběru prádla je však nutné počítat s tím, že je elastické a časem trochu povolí. Je tedy správné zvolit obvod podprsenky menší klidně o 5-10 centimetrů, než si naměří. Pokud například naměříte pod prsy 75 centimetrů, pak nevolte podprsenku přesně s tímto obvodem, ale klidně 70- 65 centimetrů.

Zadní část podprsenky by se vám neměla sunout nahoru. Linie zadní části se zapínáním musí tvořit pravý úhel s lokty a být uprostřed zad, ne níž ani výš. Správně byste při zkoušení měly podprsenku zapnout na háček, který je nejblíže koncové části, a měla byste cítit, že prádlo pevně sedí. Pokud zapnete novou podprsenku na háček nejtěsnější, pak sice v tu chvíli prádlo sice sedí, ale postupem času nošením a praním povolí a vy už nebudete mít kam dál zapínat. Zkuste si jednoduchý test. Pokud chytíte zapínání podprsenky a natáhnete směrem od páteře, měl by vzniknout prostor na maximálně na dva prsty. Pokud ji natáhnete více, pak je obvod příliš velký.

Ramínka akorát

Každá z žen chce mít občas bujný dekolt. Ale bohužel řada žen to řeší tak, že si co nejvíce zkrátí ramínka. Jenomže tím odstartuje další chyby. Ramínka se zařezávají do jemné pokožky a vytvářejí bolestivé a nevzhledné otlaky. Navíc celý obvod podprsenky se na zádech posouvá vzhůru mezi lopatky, košíčky tlačí na ňadra a „půlí" je v dekoltu, přímo je deformují. Výsledek je takový, že místo toho, abyste vypadala sexy, působíte spíš komicky a tak nějak deformovaně. Navíc se v takové podprsence rozhodně nebudete cítit dobře. U správné podprsenky mají mít ramínka jen doplňující funkci, ale neměla by být tím hlavním, co vaše poprsí drží. Myslete na to, že obvod, ne ramínka, nese až 80 procent váhy prsou a je to obvod, který prsa fixuje na hrudi v očekávané výšce.

Pozor na malé košíčky

Ženy, které chtějí docílit push-up efektu, často volí menší košíčky v naději, že jejich natěsnaná prsa v nich budou vypadat sexy. Bohužel, menší košíčky vám sice vytvoří sexy žlábek, ale zároveň tím vytvoříte tzv. efekt dvojitých prsou, což nevypadá dobře pod hladkým tričkem, pod kterým se to pak nehezky rýsuje. Jestli se košíček krabatí, vrásní či jinak deformuje i poté, co v něm prsa upravíte, pak jste zvolila větší velikost. Naopak, pokud pozorujete deformaci pouze na jeho špičce, pak byste měly zvolit naopak košíček větší, aby ho prsa správně vyplnila.

Při zkoušení podprsenky se řiďte pohledem do zrcadla. Košíček podprsenky musí pojmout celé prso, celý jeho objem. Vnější konec kostice by měl směřovat do podpažního důlku, pokud je více vpředu, vybraly jste malý koš. V kabince si při zkoušení podprsenky párkrát poskočte, rozpažte, předkloňte se, jako byste si zavazovala boty. Pokud vše zůstalo na svém místě, pak jste vybrala dobře. A podobné triky existují i při výběru kalhotek. Nicméně i v tomto vám poradíme, jak zvolit správnou velikost. Více na toto téma jsme psali zde.

Praní prádla

Nikdy neházejte prádlo k ostatním věcem. Podprsenku zapněte, jako byste ji měla na sobě, a poté vložte do sáčku na praní. Sáček na praní prádla je nutností. Chrání ramínka a obvody před natažením pro případ, že by se zamotaly do ostatního oblečení. Zabraňuje háčkům, aby nezničily ostatní jemné oblečení. Také chrání jemný materiál prádla. Rozhodně neperte prádlo na vyšší stupně, než uvádí výrobce. A hlavně nikdy nemáchejte podprsenky či kalhotky v aviváži. Aviváž snižuje elasticitu vláken a způsobuje zešednutí barev. Po vyprání nedávejte podprsenky do sušičky, ta ovlivňuje jejich elasticitu, stejně tak jako aviváž. Košíčky jemně vytvarujte do původních tvarů a zavěste na střed mezi košíčky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod