I army styl může vypadat elegantně a ženám velmi sluší

 Móda 
07. února 2018 14:43 / Marie Popelková
  1
📷
5 fotografií v galerii
Army styl ženám sluší Pinterest
Už nějaký ten pátek se mezi módními trendy drží takzvaný army styl. Ženám maskáčové vzory zkrátka sluší. A rozhodně není tato móda určená jen pro volný čas. Když jednotlivé kousky dobře zkombinujete, na své eleganci nic neztratíte.

Trend, kdy se v dámské módě objevují prvky z pánských šatníků, není nijak neobvyklý. S pánskými elementy v dámské módě pracovala již Coco Chanel, která vysvlékla ženy z neforemných korzetů a oblékla je do pohodlných vestiček nebo kostýmků, jejichž střih si vypůjčila právě z pánské módy. A podobné je to i s army stylem. I vysoké šněrovací boty nebo maskáčový vzor totiž dokáže zvýraznit ženskost.

Vliv uniforem, zejména těch vojenských, v módě je znám již po několik desítek let. Od extravagantních kousků z avantgardních přehlídek po nadčasové kousky, vracející se v malých obměnách každou sezonu. Tento trend ovlivnil barvy i utváření střihů nejen pánské, ale i dámské módy. O dalších módních trendech pro letošní rok jsme psali zde.

Vojenská móda

Army styl tvoří několik klíčových prvků - svrchní oblečení, jako jsou bundy, kabáty a parky, pevná stabilní obuv a výrazné detaily od nárameníků po knoflíky.

V dámském šatníku se udržují zejména parky, vlněné kabáty se zdůrazněnými rameny a zapínáním nebo krátké bundy, vycházející z vojenské letecké uniformy.

Další části šatníku jsou ovlivněny především barevností a vzory, takzvanou kamufláží. Camo neboli kamufláž je oblíbeným motivem triček, legín i svetrů. Dalo by se říci, že neexistuje část šatníku, která dosud nebyla provedena v tomto oblíbeném vzoru.

Maskáčová elegance

Barevná škála vychází přímo z inspiračních zdrojů army stylu a pohybuje se od tmavě zelené a hnědé k okrovým, pískovým a khaki odstínům.

Dámy by se podle návrhářů neměly bát obléknout svetr s maskáčovým motivem. Když ho zkombinujete se zlatými doplňky, budete stále vypadat jako elegantní dáma.

Módní jsou také delší svetry. Ty skvěle vypadají k černým legínám. Pokud si potrpíte na vysokou eleganci, tak si z šatníku svého partnera můžete půjčit širší vestičky, dlouhé bílé košile a zkombinujte je s businness kalhotami.

Vysoké boty

Vojenskými botami inspirovaná obuv není spojená pouze s tímto trendem. Takzvané combat shoes jsou typické pro grunge, punk, goth i hipster styl. Jde především o vysoké boty s nízkou podešví a výraznými prvky, jakými jsou přezky a vysoké šněrování.

Tyto trendy boty můžete pořídit v různých barvách a provedeních, noste je k legínám a parce, k šortkám s košilí v camo vzoru nebo ke krátké sukni s šifonovou blůzkou v zelené barvě.

Sofistikovanější verzí jsou pak šněrovací boty z hladké kůže na elegantním nízkém podpatku. Ty jsou skvělé k úzkým džínům nebo k černým legínám.

Velkou výhodou army stylu je jeho snadná začlenitelnost do vašeho stávajícího šatníku. Odstíny zelené, černé i šedé a důraz na střih, vycházející z pánské módy, se výborně kombinují. Kabáty i parky vypadají skvěle s džíny stejně jako s vyloženě ženskými prvky, jako jsou šaty a sukně.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum