Legíny může nosit každá žena. Jak v nich vypadat co nejlépe a čeho se vyvarovat?

 Móda 
12. ledna 2018 13:44 / Šárka Sokolská
  0
📷
6 fotografií v galerii
Legíny už nejsou jenom výsadou náctiletých Shutterstock
Nosí je snad každá žena. Jsou totiž pohodlné a prakticky se hodí ke každému outfitu. Řeč je o legínách. Ne každá žena je ale umí správně nosit. V následujících řádcích se tedy dozvíte, jak v nich vypadat co nejlépe a čeho byste se měly vyvarovat.

Legíny už dávno nejsou jen módou pro náctileté. Dnes je nosí žena každého věku. Ale bohužel, na ulicích můžeme takřka denně potkat řadu žen, které je kombinují naprosto s nevhodnými kousky oblečení a vypadají pak směšně ne-li vulgárně. Přitom to chce jen maličkost. Dodržet pár pravidel.

Pryč s vytahanými koleny

Co si rozhodně nedávejte na sebe, tak to jsou vytahané legíny s vytlačenými koleny nebo naopak velmi malé, které se zařezávají do rozkroku a do detailu vykreslí každý nedostatek na těle, třeba povislý zadeček. Jinak budete působit velmi nevkusně nebo jako byste šla zrovna vynést popelnici. Uvědomte si, že legíny, vzhledem k materiálům, ze kterých se dělají, nemají dlouhou životnost. Vždy si vybírejte velikost, která přesně pasuje k vaší postavě. Pozor také na průhledné materiály, pod nimiž by prosvítalo vaše spodní prádlo. Vybírejte si spíše takové legíny, které se co nejvíce podobají kalhotám, třeba s imitací kapsičky na zadní straně. 

Delší nohy

Zaměřte se zejména na své nohy, jelikož je legíny hodně zvýrazní. Když máte silnější nohy, raději se legínám úplně vyhněte. Pokud nevlastníte naprosto ukázkové nohy, nevadí. Jednoduše se snažte vrstvit. Dlouhé tričko a kardigan nebo oversize košile s koženou bundou odlákají od nedokonalých nohou pozornost. I s legínami se dají dělat optická kouzla, například protáhnout nohy. V tomto případě volte legíny, které jsou až po kotníky. Naopak tříčtvrteční zbytečně zkracují nohy a dělají je opticky tlustší. Ty si mohou dovolit ženy, které mají skutečně dlouhé nohy a dokonalou postavu. Opticky protáhnout nohy pomohou také výrazně vzorované.

Barvy, potisky

A když už jsme „nakousli“ barvy, tak dnes se nenosí jen černé legíny, ale naopak frčí barvy. Takže se jich nebojte. Jenom pamatujte na zásady, že ke světlým nohavicím volte vždy delší vršek. Vzorované legíny zase kombinujte s jednobarevným svrškem. Tedy, když barevné legíny, pak jednoduchý vršek.

S čím kombinovat

Legíny můžete prakticky kombinovat se vším. I se sukní. V tomto případě ale raději sáhněte po volnější či nařasenější sukni kratší délky. Vytvoří krásný kontrast s upnutými legínami. Vhodné nejsou úzké minisukně nebo naopak dlouhé sukně pod kolena, které v kombinaci s legínami ubírají na atraktivitě každé ženy. Co se týče svršku, vždy volte triko, svetr nebo tuniku, která je volnější a délkou alespoň mírně pod zadeček. A tady spousta žen dělá chybu. Vezmou si legíny a k nim krátké triko či top. Tabu to sice není, ale mohou si to dovolit skutečně jenom dámy s dokonalou postavou. Bát se nemusíte ani větších halenek či košil.

Lodičky a kozačky

Celý váš vzhled může pokazit špatná volba obuvi. K legínám se nejvíce hodí kozačky nebo kotníkové boty. Lodičky vyžadují už poněkud elegantnější typ legín. V létě si k nim můžete obout baleríny či sandály. O své boty je ale třeba se také starat a především je mít čisté. Tipy, jak perfektně vyčistit boty, jsme psali zde

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47