Správné skladování podprsenek prodlouží jejich životnost

 Móda 
12. července 2021 11:45 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Podprsenky potřebují dostatečný prostor  Depositphotos
Máte přecpané skříně oblečením? Snažíte se ušetřit každý centimetr? Rozhodně nejste samy. S úložným prostorem má potíže téměř každá žena. Nejvíce trpí podprsenky, protože zabírají hodně místa a ženy se je snaží různě poskládat. Pokud spodní prádlo nechcete mít zmačkané a zničené, raději se jej naučte dobře skladovat.

Namačkat všechny podprsenky na sebe do jednoho šuplíku se na první pohled jeví jako dobrá volba, ale není. Možná tím ušetříte prostor v šatníku, ale vaše podprsenky budou zničené. Mohou vlivem neustálého mačkání změnit tvar, takže vám již nemusí dobře padnout. Vyhradit si dostatek místa pro podprsenky se vyplatí. Správným skladováním jim prodloužíte životnost.

Všechny podprsenky zapněte

V prvé řadě byste měly myslet na zapínání podprsenek. Některé ženy je ze sebe svléknou a hodí do prádelního koše, aniž by si uvědomovaly, že dělají chybu. Když podprsenky dáváte do bubnu pračky, vždycky všechny zapněte.

Pokud mají háčky, mohou se zachytit o jiné oděvy v pračce a způsobit v nich díry. Stejné pravidlo platí i při skladování podprsenek. Pokud je v šuplících nezapnete, mohou se zachytit o další podprsenky a poškodit je.

Podprsenky si rozdělte do několika kategorií

V případě, že vlastníte několik různých druhů podprsenek, neskladujte je všechny dohromady. Najděte místo speciálně pro podprsenky s kosticemi, braletky i sportovní podprsenky. Nejenže půjdou jednodušeji uskladnit, ale zároveň o nich budete mít i lepší přehled. Najdete je totiž mnohem rychleji.

V případě, že nemáte k dispozici tolik různých zásuvek, můžete všechny podprsenky uložit do jedné větší, ale dejte mezi ně rozdělovače, které lze pořídit v mnoha obchodech s domácím potřebami. Zároveň si můžete koupit i samostatné organizéry speciálně na podprsenky, které vám zajistí, že se spodní prádlo nepomačká.

Podprsenky neskládejte a nevrstvěte

Podprsenky byste neměly nijak překládat. Zachovejte jejich přirozený tvar. První podprsenku položte do zadní strany zásuvky a před ni položte další. Tímto způsobem je všechny řaďte až k přední části šuplíku.

Neměly byste je vrstvit na sebe do komínků, ale opravdu skládat do řady, čímž zabráníte většímu opotřebení. Mezi podprsenky můžete dát voňavé pytlíčky se sušenými bylinkami, aby spodní prádlo hezky provoněly. Dále čtěte: Oděrky od sportovních podprsenek jsou bolestivé. Odřené pokožce můžete předejít.

Zdroj info: www.byrdie.com, www.wikihow.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve