Vykouzlete si oči jako světové celebrity. Stačí vám k tomu korektor a tvářenka

 Krása 
12. července 2021 10:00 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
K vytvoření liščích očích vám stačí minimum produktů Depositphotos
Na kočičí oči zapomeňte. Trendem jsou liščí oči neboli foxy eyes. A stačí vám k tomu jen korektor.

Tento beauty trend si zamilovala například modelka Bella Hadid a následovaly ji další hvězdy. Některé z nich dokonce kvůli tomu podstoupily i plastickou operaci. Nic z toho ale vy potřebovat nebudete. Stačí jen znát pár triků se stíny a korektorem. Pojďme na to. 

Lifting očí

Celé kouzlo liščích očí tkví ve správném použití korektoru. Malé množství naneste jen k vnitřnímu a k vnějšímu koutku oka a barvu pak rovnoměrně rozpracujte. Poté přidejte jeden světlý pruh na vrch lícní kosti a protáhněte jej směrem nahoru ke spánku.

Linky a stíny

Jako další na řadu přijde linka. Použijte hnědou kajalovou tužku, s níž se snadno pracuje. Tou zvýrazněte jen vnitřní a vnější koutek, v prosřední části oka nechejte linku jen v linii řas. Tím dosáhnete optického zvětšení a protažení očí. Linku pak štětečkem lehce rozmažte. A jdeme na stíny. Opět sáhněte po hnědých odstínech a nanášejte je spíše do vnějšího koutku oka. Nezapomeňte zvýraznit i vnitřní koutek, opět stačí pomocí štětečku nanést barvu z tužky. Celé oko nakonec zvýrazněte řasenkou. Soustřeďte se hlavně na vnější okraj oka.

Tečka s tvářenkou

Úplně dokonalého vzhledu můžete dosáhnout ještě pomocí tvářenky. S ní však nekreslete jablíčka, ale zvýrazněte lícní kosti a pokračujte až směrem ke spánkům. Tím obličej opticky zúžíte a efekt liščích očí ještě podpoříte. A trend foxy eyes máte na světě. Nezapomeňte ještě na rty. Pokud použijete rtěnku, i zde je potřeba dodržet pár pravidel, aby vám skutečně dlouho vydržela. Jak na to jsme psali zde.

Zdroj info: www.maybelline.co, raphaeloliver.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve