Džínové oblečení bývá často nepohodlné. Existuje několik fíglů, jak jej změkčit

 Ostatní 
07. července 2021 12:13 / Eva Vogelová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Džíny většinou nejsou pohodlné Depositphotos
Džínové oblečení patrně nikdy nevyjde z módy. Málokdo nemá ve své skříni alespoň džínové kalhoty. Denim lze totiž kombinovat s různými styly oblečení. Potíž bývá často v tom, že džínové oblečení není příliš pohodlné. Pokud se ve svém oblečení chcete cítit lépe, můžete vyzkoušet některé fígle, které džínovou látku změkčí.

Najít padnoucí džínové oblečení mnohdy není legrace. Když nabydete dojmu, že vám některé džíny sluší, zaradujete se a nosíte je, i když se v nich necítíte příliš pohodlně. Můžete se to pokusit změnit a džínovinu změkčit. Neplatí to jen pro kalhoty, ale i kraťasy, sukně nebo šaty. Následující triky nejprve raději aplikujte na starém nebo levném džínové oblečení, protože při pokusu o změkčení může dojít k zesvětlení barev.

Džíny nejprve zkuste roztáhnout

Předtím, než se pustíte do změkčování džínoviny, zkuste své oblečení nejprve trochu rozpohybovat. Udělejte si v něm výlet na kole, zacvičte si jógu nebo zahrajte tenis. Jednoduše se v džínovém oděvu snažte dělat co nejvíce pohybů, aby byl pružnější a pohodlnější. Pro lepší efekt se musíte do pohybových aktivit zapojit hned několikrát. Nepočítejte s tím, že se džínovina roztáhne po jednom dni plném aktivit.

Vyperte džíny v bílém octu

Pokud džínovina po nějaké době nošení nepovolí, můžete přistoupit k dalšímu kroku. Nejdříve si nachystejte jeden šálek bílého octa, který funguje jako přírodní změkčovadlo, a smíchejte jej s osmi šálky horké vody. Následně obraťte džíny naruby, čímž můžete zabránit blednutí barev.

Musíte však počítat s tím, že i když provedete toto opatření, může váš oděv po vyprání trochu zesvětlit barvy. Celé oblečení ponořte do octové vody na několik hodin. Můžete ho tam nechat i přes noc. Poté džínový oděv opláchněte vlažnou vodou a vhoďte do pračky. V dalším kroku ho vložte do sušičky. Pokud ji nemáte, nechte džíny trochu uschnout.

Stočte oblečení do oválného tvaru

Poté, co vyndáte horké oblečení ze sušičky, je smotejte do oválného tvaru, což vám nejlépe půjde s džíny, delšími kraťasy nebo sukní. Proložte oděv z jedné nohavice na druhou a začněte jej namotávat u spodního lemu. Jde o stejný princip jako motání spacáku. Džínové oblečení na sebe namotejte co nejtěsněji.

Následně je svažte pomocí delšího kusu látky a zhruba za hodinu látku uvolněte a rozvažte. Džínový oděv se díky tomu trochu napne a změkčí. Pokud chcete, aby vám některé oblíbené kousky oblečení vydržely v perfektním stavu co nejdéle, vyzkoušejte některé fígle.

Zdroj info: www.byrdie.com, www.wikihow.com.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod