Nesluší vám čepice? Nechte si od nás poradit a buďte za hvězdu

 Móda 
02. března 2018 13:45 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
S čepicí či baretem vypadá každá žena šik Pixabay
Čepice nejsou jen pro mladé lidi. Když si ji správně nasadíte, omládnete o pár let a získáte rychle stylový doplněk. A od někoho i body za odvahu.

Že je nošení čepic jen pro mladší ročníky? To byla pravda možná někdy před dvaceti lety. Ovšem v současnosti, kdy je pojem „móda“ velmi volný, můžete dle libosti experimentovat. Má to několik výhod a tou hlavní je, že vám bude teplo.

Jak je známo, hlavou uniká velká část tělesného tepla. Proto je nošení čepic v mrazivých dnech doslova nutností. Pokud se ale nachladíte, přečtěte si zde, jak se zbavit suchého kašle.

Jenže jak to udělat, abyste byla šik? Hlavní zásada je jen jedna: nechte vykukovat vlasy. Máte-li krátké, zkuste mít venku aspoň ofinu. Pokud máte delší vlasy, je problém vyřešen.

Zplihne mi účes

Častou námitkou mnoha žen je, že si nošením čepice zničí účes. Jenže na návštěvu potravin nebo pošty není potřeba čepici si sundávat, a pokud dorazíte třeba do práce, můžete si tam ihned po příchodu vlasy upravit do původní podoby. Navíc pod čepicemi typu "homeless", které neobepínají pevně hlavu, má účes mnohem vyšší šanci na přežití v původním tvaru.

Našikmo je šik

Velkou pozornost věnujte tomu, jak si čepici nasadíte. Nedávejte ji na hlavu rovně a symetricky. To už samo o sobě značí velkou nudu. Když ji posunete trochu na stranu, získáte tak zajímavější vzhled a budete šik.

Pokud nosíte tmavou bundu nebo kabát, nebojte se barevné čepice. Ale pozor! Vybraný odstín je vždy potřeba sladit s šálou a rukavicemi. Pokud to zvládnete, obdivné pohledy okolí vás jistě neminou.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve