Domácí mast na bolest kloubů. Úlevu pocítíte již po prvním použití

 Zdraví 
28. února 2018 09:06 / Monika Thomsonová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vyrobte si mast, která vám přinese požadovanou úlevu Shutterstock
Dnes už těžko najdete člověka, který by neměl problém se zády nebo klouby. Bolesti kloubů sice mohou být vedlejším příznakem stárnutí, ale co dělat když se ohlásí mnohem dříve? Než sáhnete po lécích, zkuste náš domácí recept.

Potíže s klouby mohou vzniknout následkem úrazů nebo jde o postižení pohybového systému onemocněními jako revmatoidní artritida, dnová artitida a mnoho dalších. Jde o bolest, která je velmi nepříjemná a dokáže člověka vyřadit z jeho každodenního života.

I ti, kteří nemají časté bolesti kloubů, určitě zažili problémy například s úplným ohnutím kolene. Tento druh bolesti lze úspěšně léčit léky. Nicméně, existuje domácí lék, který si jednoduše vyrobíte z ingrediencí z kuchyně. Pochází z ruské lidové medicíny a sklízí velké úspěchy mezi lidmi, kterým již pomohl.

Co budete na výrobu domácí masti potřebovat?

  • med
  • hořčici
  • sůl
  • sodu

Všechny ingredience by měly být v množství jedné polévkové lžíce. Pořádně je smíchejte a mast je na světě.

Použití

Mast aplikujte na postižené místo nejlépe večer před spaním. Zabalte mikrotenovou folií a poté vlněným šátkem, aby měla mast v teple co nejlepší účinky. Již po prvním použití masti pocítíte obrovskou úlevu. Proceduru provádějte ještě 4-5 dní. Znáte účinky slaniny na naše klouby? Psali jsme v jiném článku.

Proč právě hořčice?

Nejdůležitější ingrediencí, která se postará o zmírnění bolestí, je hořčice. Toto dochucovadlo není v lidové medicíně ničím neobvyklým, často se používá právě na bolesti kloubů. Dokonce zabírá i na popáleniny. Pokud nanesete na popálené místo silnější vrstvu hořčice, bolest ustoupí.

Účinná je rovněž na bolesti hlavy. Aplikujte na čelo a spánky. Někteří odborníci ji doporučují polykat při bolestech v krku.

Proč nás bolest kloubů trápí hlavně v zimě?

Právě v zimním období bolí klouby nejvíce. Předpokládá se, že je za tím zvýšená citlivost nervových vláken v kloubovém pouzdru na nízké zimní teploty. Navíc lidé méně cvičí, málo se hýbou a více jedí. Přitom právě pravidelný pohyb je skvělou prevencí, jak se vyhnout bolestem kloubů.

Prevence

Pokud má člověk nedostatečný pohyb, jeho klouby tuhnou. Proto by měla být na prvním místě pravidelná pohybová aktivita a teplé oblečení, které chrání klouby. Neměli bychom zapomínat ani na vhodné stravování. Zařaďte do jídelníčku ryby, s vysokým obsahem s omega-3 mastných kyselin a bílkoviny, které jsou zdrojem kolagenu, který je jakýmsi "mazadlem" pro hladký a bezbolestný pohyb kloubů.

Zdroje kolagenu

Jaké jsou nejvhodnější potraviny, které potřebný kolagen obsahují?

  • ryby
  • červená zelenina
  • tmavozelená zelenina
  • proteiny
  • ústřice
  • sója

Vaše klouby si pozornou péči nepochybně zaslouží. Odměnou vám pak bude bezbolestný pohyb. O jednoduchém nápoji, který zázračně působí na naše tělo, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve