Univerzální kousek oblečení, který si oblíbí i ženy plnějších tvarů

 Móda 
17. prosince 2017 15:41 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Plnoštíhlým ženám tuniky vyloženě seknou Shutterstock
Tunika je velmi oblíbený kousek oblečení, který snad v dnešní době nechybí v šatníku žádné ženy. Její obrovskou výhodou je, že sluší štíhlým i silnějším ženám. Druhá skupina navíc ocení hlavně fakt, že dobře zvolená tunika umí zamaskovat větší bříško i boky.

Pokud si žena vyrazí do obchodu pořídit tuniku s tím, že chce vypadat opticky štíhleji, musí se nad výběrem dobře zmyslet. Není totiž tunika jako tunika a "zeštíhlovací " efekt vám každý kousek nezaručí.

Je třeba zvolit vhodný střih, velikost i vzor. A nenechte se zmást - pořízení černé tuniky volného střihu ještě nemusí znamenat, že vám takový model nějaký ten kilogram opticky ubere. O tricích, které boubelkám pomohou zamaskovat nedostatky postavy, jsme psali zde.

Vzor a barva

Pokud hledáte tuniku, která svěle zamaskuje nedostatky vaší postavy, není nutné si vybírat jen z jednobarevných kousků. Naopak - i dobře zvolený vzor vám může udělat lepší službu než jednobarevná tunika. Poohlédněte se například po tunice se silným pruhem na bocích - v takovém outfitu budete hned vypadat štíhlejší.

Nemusíte se vyhýbat ani nejrůznějším květovaným nebo zvířecím vzorům - tyto vzory totiž umějí mistrně odlákat pozornost od partií, které chcete v očích okolí zamaskovat. Pestrobarevné tuniky vám zakryjí větší bříško a faldíky v pase lépe než decentní černá varianta.

Velikost

Pokud máte dojem, že čím větší, tím lepší, jste na velkém omylu. Ani oplácanějším postavám nesluší neforemné oblečení připomínající obří pytel. Naopak, tyto modely vás opticky ještě více rozšíří.

Hodně plnoštíhlých žen proto raději volí střih, který je podpásaný pod prsy. Ale pozor! Tunika nesmí připomínat oblečení z obchodu pro těhotné.

Tuniky pro plnoštíhlé sice na první pohled vzbuzují dojem, že je to pořádný kus látky, do kterého se pohodlně schováte, ale opak je mnohdy pravdou. Správná velikost tuniky je základ, musí vám nejen krásně padnout, ale vy samy se v ní musíte cítit dobře.

S jednou tunikou si nevystačíte

Pokud vás trápí nějaké to kilo navíc, stanou se tuniky vaším nejoblíbenějším oblečením. Nešetřete a pořiďte si jich hned několik, ať máte outfit pro každou příležitost.

Na trhu jsou dnes k dostání nejen tuniky na běžné nošení, ale i sofistikovanější, které se vám budou hodit do práce, a není problém si pořídit i vyloženě společenskou tuniku, se kterou neuděláte ostudu ani třeba na plese.

S čím lze tuniku kombinovat

To, k čemu tuniku budete nosit, záleží čistě na vás. Tento kousek oblečení je totiž opravdu hodně univerzální a skvěle vypadá k džínům, legínám i ke kraťasům.

Tuniku lze totiž nosit celoročně, na léto zvolíte lehčí materiál, na chladnější měsíce pak naopak teplejší.

Podle stylistů existuje jen jeden typ oblečení, ke kterému se tunika moc nehodí. A to jsou sukně. Výjimkou jsou minisukně, kde dobře zvolená tunika vypadá hezky.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47