Stahovací prádlo umí vylepšit každou postavu. Je ale třeba umět si ho vybrat

 Móda 
14. března 2018 11:04 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Stahovací prádlo umí zamaskovat kdejakou nedokonalost Shutterstock
Doba, kdy stahovací prádlo vypadalo přinejmenším odpudivě, je dávno pryč. Dnes už i tento kousek oblečení může vypadat hezky. I když je jasné, že ženy si stahovací prádlo nepořizují kvůli jeho vzhledu, ale praktickým schopnostem.

Hlavním důvodem, proč si ženy pořizují stahovací prádlo, je jeho schopnost ubrat tělu opticky několik centimetrů. Některé prádlo dokonce umí bojovat i s celulitidou.

Podoba stahovacího prádla může být různá - od spodních kalhotek přes kombiné až po nejrůznější topy, které perfektně zpěvňují poprsí. Než si prádlo vyrazíte pořídit, je třeba si ujasnit, kterou partii vašeho těla potřebujete "zeštíhlit" či zpevnit. Podle toho byste pak měli sáhnout po konkrétním typu prádla.

Osobní zkouška je k nezaplacení

I když tato moderní doba nahrává nákupům přes internet, stahovací prádlo si běžte raději pořídit do kamenného obchodu. Jedině tam si totiž můžete věc osobně vyzkoušet, osaháte si materiál a vyškolená prodavačka vám navíc může poradit, co se na vaši postavu nejlépe hodí.

Nákupem přes internet se můžete dopustit řady omylů. Stahovací prádlo totiž musí opravdu perfektně sedět, jinak může vaší postavě naopak uškodit. A to by v tomto případě bylo jaksi kontraproduktivní. Jakmile už budete vědět, jaký střih či materiál vám padne, můžete si další kousky už klidně pořídit prostřednictvím e-shopu.

Materiál musí být příjemný

Uvědomte si, že stahovací prádlo budete nosit na holém těle. Materiál, ze kterého bude vyrobený, je proto velmi důležitý. Není nic horšího než svědící pokožka pod spodním prádlem.

Je-li materiál příliš pevný, prádlo by mohlo být tvrdé, měkký zase může hůř držet tvar a lehce se zničit. Každému ale vyhovuje něco jiného, takže se rozhodněte podle vlastního uvážení. Výborná je kombinace bavlny a elastanu, příjemné je i hedvábí a satén, které ale vyžadují pečlivé zacházení a musejí se prát v ruce.

Stahovací prádlo postavě na míru

Při výběru správného stahovacího prádla je třeba myslet na svou postavu a oblasti, které chcete vymodelovat. Pokud si nejste jistá, nebo máte problém s celou postavou, volte větší body, kterými nic nezkazíte a nemusíte se s nimi bát přetékání, které hrozí u menšího stahovacího prádla.

Větší spodní břicho

Pokud máte problém s obvodem spodního bříška, velmi dobře vám poslouží kalhotky se zvýšeným pasem, které spodní bříško dobře stáhnou. Vybírat můžete z kalhotek ryze praktických, které velmi dobře stahují, ale nejsou příliš pěkné, a z krásně provedených kalhotek, u kterých ale stahovací efekt není tak výrazný.

Větší horní bříško

Problém pouze s horním bříškem má jen velmi malé procento žen. Pod prsy se totiž tuk většinou příliš neukládá. Pokud vás tento problém přesto trápí, je vhodné zkusit některou z podprsenek s delším spodním okrajem, který tyto partie stáhne. Jejich výhodou je, že jsou povětšinou velmi pěkně zpracované, a tak si nikdo nevšimne, že mají i praktický účel.

Celé větší bříško

U objemnějších partií celého bříška je třeba stahujících body, které končí až pod prsy. Tak se totiž zamezí případnému přetékání z nedostatečně dlouhého stahovacího prádla. Prádlo proto pečlivě ozkoušejte a sledujte, zda se nezařezává a nevytváří tak pod oblečením přetékající obliny. Určitě vám prospějí například vkusné krajkové stahovací mini šatičky.

Větší boky

Větším bokům prospějí stahovací kalhotky s delším spodním lemem, který boky hezky vytvaruje. Nohavičky by tedy neměly u vašeho stahovacího prádla nikdy chybět. Praktické jsou delší body, které vám stáhnou kromě stehen i bříško a zeštíhlí vás tak maximálně.

Celulitida

Někteří výrobci nabízejí dokonce i prádlo, které bojuje proti celulitidě. Materiál může obsahovat například mikrokapsle kofeinu nebo speciální krystaly BioFir. O dalších tipech, jak se zbavit celulitidy, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47