Trendy móda nemusí být drahá. Přinášíme žhavé letní kousky, ve kterých letos zazáříte

 Móda 
28. července 2019 14:37 / Blanka Štiková
  0
📷
14 fotografií v galerii
Nejžhavější letní trendy 2019 Archiv
Víte, co obléknout, abyste letos naprosto zazářila a neutratila mnoho peněz? Pojďte se na to s námi podívat. Jeden z nejžhavějších letních trendů, je košile s krátkým rukávem. Jistě nějakou ve svém šatníku najdete i vy. A co ještě by vám letos v létě nemělo doma chybět?

Naprostým hitem jsou letos tři odstíny modré - něžný pastel, zářivý tyrtys a královský kobalt. Béžová barva je také trendy.

Do top letošních módních kousků na jaro/léto 2019 patří puntíky à la osmdesátá léta, dlouhé šaty, delší šortky, plisovaná látka, třásně, patchwork, výrazné doplňky, pláštěnky, síťkované šaty, barevná kostka či styl safari.
 
Vsadit můžete ale i na volány a volánky, oversized saka, odhalená ramena, široké podpatky a kulaté špičky nebo stále více populární sportovní oblečení. Stále se neomrzela ani batikovaná riflovina, leopardí potisky, květinové vzory, hadí vzory či overaly. Inspiraci jsme si pro vás připravili níže ve fotogalerii.

Co vyřadit ze šatníku?

Ze svého šatníku vyřaďte (alespoň pro letošní rok) těchto pár módně ustupujících kousků:

  • mini brýle
  • šaty “po babičce“
  • ozdoby na kotníky
  • levandulovou barvu
  • transparentní doplňky
  • “ponožkové“ boty

Top trendy jaro/léto 2019

1) Barvy a vzory

Celá v béžovém

Styl total beige je letos velkým hitem. Odstín béžové patří k základním barvám, ale vypadá i elegantně. Koupit si můžete šaty, kalhoty, sako či košili. Můžete vyzkoušet i mléčné odstíny. Béžovou barvu můžete snadno sladit s bílou.

Odstíny modré

Tři odstíny modré jsou letos hitem, a to něžný pastel (světle modrá), zářivý tyrkys a královský kobalt (tmavě modrá). Modrá barva je v módě stálicí. Tmavě modrá skvěle nahradí tvrdší černou barvu. Světle modrá naopak nahradí nudnou šedou. Modrá se bude nosit celou nadcházející sezonu.
 
Světle modrá v barvě světlého nebe umocní vaši něžnou povahu a v šatech budete zároveň vypadat žensky.
 
Tyrkysová bude nejvíce slušet dámám s tmavými vlasy.
 
V královském kobaltu neboli v tmavě modré barvě vynikne opravdu každá žena. Hodí se do společnosti i na běžné nošení. 

Ostatní barvy

Nosit dál můžete i neonové barvy (žlutá, fialová, oranžová) a pastelovou zelenou. Neonové barvy můžete kombinovat s odstíny krémové, béžové a hnědé.

Leopardí vzory

Leopardími vzory nic nezkazíte a stále v nich budete in. Zvířecí potisky jsou v módě již několik let. Zvířecí potisk je tak výrazný, že k němu již nemusíte nosit nic vyzývavého, jako jsou hluboké výstřihy, vypasované kalhoty nebo sukně. Střih by měl být jednoduchý a elegantní.

Hadí vzor

Hadí vzor je stále populárním a nic s ním nezkazíte. Navíc vypadá žensky.

Květinové vzory

Téměř tradičně květnový vzor patří mezi trendy jaro/léto 2019. Když vzor navíc zkombinujete s módními dlouhými šaty, tak jste módní hned dvakrát.

Patchwork

Kombinaci různých vzorů na jednom kusu oblečení můžete zkusit třeba na šatech, kombinézách, kalhotách.

Puntíky

Šaty a sukně s puntíky jsou letos opět trendy. Zvolte buď černý podklad s bílým puntíkem nebo hnědý podklad s bílými puntíky.

2) Sportovní oblečení

Pokud chcete být trendy a zároveň v pohodlí, pak je tento styl něco pro vás. Navíc dodává mladistvý vzhled. Světoznáme sportovní značky byly loni na úplném vrcholu. (Dále čtěte: Jak nosit džíny a jaký typ vybrat, aby správně vynikla naše postava).

3) Výrazné doplňky a třásně

Pořiďte si výrazné šperky, klobouky či alespoň mašle. Třásněmi můžete ozdobit rukávy, lemy, boty i náhrdelníky.

4) Košile s krátkým rukávem

Camp košile neboli košile volného rovného střihu s krátkým rukávem aspiruje na jeden z nejžhavějších letních trendů. Jde o ležérní styl. Camp košili můžete zastrčit do džín, kalhot i do sukně.

5) Oversized saka

Velmi populární jsou například džínové bundičky velkých střihů nebo třeba volné svetry s dlouhými širokými rukávy. Vypasované černé sako ale také nezklame. 

6) Dlouhé šaty

Určitě si pořiďte šaty s potiskem květin nebo jednobarevné šaty. Fantazii se meze nekladou. V dlouhých šatech se budete cítit pohodlně a žensky.

7) À la osmdesátá léta

Výrazná ramena, batikovaná trička, loga či grafické potisky. To vše nyní můžete nosit.

8) Odhalená ramena

V halence či šatech s odhalenými rameny budete velmi sexy.  

9) Overaly

Overaly jsou stále populární a je v nabídce mnoho různých typů. Sluší však hlavně štíhlým postavám. 

10) Síťkované šaty

Šaty jsou především plážové, ale můžeme je nosit na klasických letních šatech.

11) Velké kapsy styl safari

Hledejte střihy s velkými kapsami ve stylu safari, třeba klasické kapsáče.

12) Kraťasy do pasu

Kraťasy do pasu zažívaly boom už loni, letos jstou stále IN. Jsou ideální do parných dní i na dovolenou, sluší všem typům postavy a co víc: prodlužují nohy. Šortky do pasu jsou nadčasové a mohou je nosit ženy různých věkových kategorií.

13) Pláštěnky

Nebojte se nakoupit si výraznou pláštěnku. Vsadit můžete na sportovní značky.

14) Boty

Trendy jsou tenisky. Zapomeňte na elegantní, jemné a minimalistické tenisky. In budete v neohrabaných, mohutných teniskách, které jsou maximálně pohodlné. Velké tenisky seženetee nejen od slavných módních návrhářů. V botníku by neměly chybět bílé boty. (Dále čtěte: Bílé tenisky nesmějí v botníku chybět. K čemu je můžete nosit?). Frčí i baletní obuv s vázacími stužky kolem kotníku. Návrháři čerpali inspiraci z tanečního oblečení.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47