Jak nosit džíny a jaký typ vybrat, aby správně vynikla naše postava

 Móda 
16. června 2019 14:45 / Jana Jančová
  1
📷
10 fotografií v galerii
Noste džíny, které zamaskují případné nedostatky a naopak Shutterstock
Nesmrtelné džíny jsou součástí šatníku každého z nás. Staly se běžným kouskem oblečení, které nosíme téměř denně. Možná proto si nelámeme hlavu s tím, jaké si vybereme. Aby ovšem i slušely, je potřeba vybrat ty správné, které budou sedět naší postavě typem a hlavně střihem.

Náctileté dívky s džínami posetými flitry, nápisy a další cool úpravou si lámat hlavu nemusí, ale dospělé ženy by měly při výběru tohoto oblíbeného kousku přemýšlet, které si zvolí.

Je dobré vybrat si takové rifle, které zamaskují případné nedostatky a naopak zvýrazní přednosti. Mezi základní pravidla při výběru nových kalhot platí ještě jedno. Džíny vybírejte o půl čísla až o číslo menší, džíny totiž povolí. Nejdříve se v nich projděte, pokuste si sednout, předklonit, uvidíte, zda vám opravdu sedí.

Kdy nešlápneme v nových džínách vedle

Jde o takzvaný univerzální střih, a to jsou rovné kalhoty. Hodí se ke každému typu postavy, jsou vhodné i pro plnoštíhlé ženy.

Vyšší pas, schované bříško

Džíny s vysokým pasem skvěle schovají pár kilogramů v oblasti břicha. Právě ženy s tímto typem postavy by se  měly vyvarovat takzvaných bokovek, které faldíky v oblasti břicha ještě více zvýrazní.

Zvonovým kalhotám ještě neodzvonilo

Dalším ze střihů kalhot, které budou lichotit problematické postavě, jsou zvonové džíny, které se opět vrátily do módy. Obměnou těchto střihů kalhot jsou i takzvané boyfriend cut džíny, které vycházejí z pánských střihů a mají níže položený sed. Moderní jsou ohrnuté a v kombinaci s nízkými teniskami nebo oxfordkami.

Push up efekt  postavě pomůže

Džíny s push up efektem skvěle vytvarují vaši postavu. Navíc se v nich budete cítit výborně, tyto džíny nebudou nijak omezovat váš pohyb.

Osmdesátky a mrkváče jsou zpět

Neoddělitelnou součástí módy osmdesátých let, která se opět vrací na výsluní, jsou džíny – mrkváče. Pokud máte malý zadeček, opticky vám jej hezky vytvarují. Pokud jej však chcete opticky zmenšit, neměli byste si vybírat kalhoty bez kapes.

Ohrnovat džíny nebo ne? 

Odborníci na módu radí ženám, které mají krátké nohy, aby si nohavice kalhot neohrnovaly. Tím by si své nohy opticky ještě více zkrátily. Podle nich je v tomto případě lepší prodloužit nohy botami na vysokém podpatku. Podle nich je to praktické, sexy a hlavně hezké. (Dále čtěte: I plnoštíhlá žena může v plavkách vypadat dobře. Záleží na vhodném střihu).

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod