Černé barvy se nemusíte bát. Jak ji nosit a neupadnout do jednotvárnosti?

 Móda 
03. května 2019 08:44 / Gabriela Simenonová
  2
📷
9 fotografií v galerii
Černá rozhodně nemusí být nuda Shutterstock
Barevné trendy přicházejí a odcházejí, ale černá barva se drží v žebříčcích popularity dlouhá léta. I v monochromatických outfitech může překvapit kreativním stylingem. Jak tedy nosit černou a neupadnout do jednotvárnosti?

Pro mnohé lidi je černá barva symbolem sofistikovanosti, svůdnosti, elegance nebo univerzálnosti. Stále je tu však i druhá skupina lidí, která se černé vyhýbá, protože ji považuje za příliš fádní.

Ale být oblečený celý v černém nemusí znamenat nudu. Naopak. Její nositel má možnost ukázat svůj cit a důraz pro detail. Krásné kombinace černých outfitů vznikají při kombinaci materiálů, jako například hedvábná halenka zastrčená v kožených kalhotách a podobně. Černá nemusí automaticky znamenat nezáživnost či smutek. Francouzi černou barvu milují a přitom patří k největším milovníkům života. 

Černou v šatníku musíte mít

Pokud právě nepatříte mezi fanoušky černé a vašemu šatníku dominují spíše jasnější barvy, i tak si můžete pořídit několik klíčových černých kousků. Uvidíte, jak skvěle doplní vaši garderobu. A co je nutné mít v dámském i pánském šatníku? Nestárnoucí klasika, tedy malé černé šaty a v případě pánů kvalitní černý kabát, například z vlny či kašmíru. Tyto kousky jsou univerzální a hodí se vždy, když právě budete potřebovat dodat punc elegance a rafinovanosti. 

Černá barva versus léto

Pokud máte chuť pohrát si s černou, neomezujte se ani ročním obdobím. Je mnoho barev, které mohou podléhat sezónnosti, ale černá k nim určitě nepatří. Černé sako, džíny, kožená bunda či košile je stejně trendy na jaře i na podzim. Důležité je dbát na střih oblečení a kvalitu látky.

Kombinace černé s jinými barvami

Výhodou je, že černá je kombinovatelná s oblečením většiny barev. Věčně módní klasikou ale zůstává kombinace černé a všechny odstíny bílé. 

Na co si dát pozor

Černá ale dokáže ve společnosti způsobit i nemalé faux pas. Pokud je látka z levnějšího materiálu, praní se na ní rychle odrazí. Taková sepraná černá se do společnosti opravdu nikdy nenosí.  (Dále čtěte: Košilové šaty jsou v módě. Navíc sluší každé postavě, ať je vám 20 nebo 60 let). 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008