Jaké jsou trendy letošní plesové sezony? Šaty, se kterými rozhodně vedle nešlápnete

 Móda 
18. ledna 2019 00:05 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Plesy jsou významná společenská událost, která si žádá elegantní oděv Depositphotos
Plesová sezona je tady. Plesy jsou významná společenská událost, která si žádá elegantní oděv. Nevíte, v čem letos zazářit? Sáhněte třeba po šatech s 3D prvky.

Ples je událost, na kterou nechodíte každý den. A tak je jasné, že v tento den chce být každá žena oslňující, což bez správných šatů nelze. Jaké jsou letošní trendy plesové sezony? 

Buďte 3D

3D prvky letí. A to nejenom v kosmetice, ale především v módě. Pokud chcete na plese skutečně zazářit, sáhněte po zcela jednoduchém modelu, který ale budou zdobit právě 3D prvky. Může jít například o model s jemnými kvítky nebo s ozdobnými kamínky, které jsou rozesety na průhledných materiálech.

Zavažte si mašli

Mašle dokáže podpořit ženskost a zároveň nevinnost každé dámy. Stačí ji jen správně umístit. Na ples se hodí šaty se zavazovací stuhou v pase. Jednak tím zdůrazníte svůj pas a správně umístěná mašle dokáže navíc zakrýt nejeden nedostatek. 

Nestárnoucí overal

Jsou jednoduché, pohodlné a hlavně sexy. Takové jsou overaly, které si našly už i své místo mezi společenskými oděvy. Při výběru se zaměřte na to, aby podpořil vaši ženskost. Zvýrazněte svůj pas, boky nebo se naopak zaměřte na dekolt a sáhněte po overalu s hlubokým výstřihem. A k takovému outfitu zvolte jedině vysoké podpatky. 

Záda nebo dekolt

S výstřihem do písmene V skoro až k pupíku nebo k zadečku jednoznačně zabodujete. Vzhledem k tomu, že jde už o hodně výrazný prvek, měla by být sukně velice jednoduchá. Ale pozor. Tento typ šatů se ne vždy hodí pro všechny typy plesů. Raději se ještě jednou podívejte na pozvánku, jaký dress code je na ní napsaný, zda casual, semi formal, smart casual, black tie, cocktail.

Dva v jednom

Nemůžete se rozhodnout, zda zvolit krátké nebo dlouhé šaty či si nejste jistá, jaký typ se hodí pro danou akci? Pak sáhněte po šatech, které kombinují obojí. Nyní na trhu seženete spoustu šatů, jejichž spodní vrstvu tvoří obvykle korzet a mini sukně a v místě pasu pak začíná vrchní vrstva v podobě sukně z jiného, obvykle průhledného, materiálu až na zem.

Nestárnoucí krajka

Krajka dodá každým šatům punc luxusu a hlavně elegance. Ať už vás láká krajková sukně, průhledná vlečka, krajkový top nebo jen ozdobné lemování, rozhodně nemůžete sáhnout vedle. Navíc sluší úplně každé ženě.

Maximum je tři

Váš outfit vám mohou pokazit nevhodně zvolené doplňky. Pamatuje, že sice nemusejí mít stejnou barvu jako šaty, ale neměly by se vzájemně tlouct. Klidně si vezměte šaty jedné barvy a doplňky volte v jiné barvě. Budete tak vypadat zajímavě. Aby ale celek nepůsobil přehnaně, vezměte si na sebe maximálně tři různé barvy. A nezapomeňte ani na make-up, který by měl být na večer výraznější. Jak na něj, jsme psali zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47