Výrazné líčení dodá vašim očím jiskru. A sluší každé ženě

 Krása 
06. prosince 2018 07:09 / Marie Popelková
  1
📷
4 fotografie v galerii
Výrazně nalíčené oči dodají ženě šmrnc Depositphotos
Každá žena vypadá jinak - některá má velké oči, jiná malé - každé ale sluší výrazné líčení očí. Tento dramatický look zkrátka nestárne a pokud se ho naučíte na své tváři vykouzlit, určitě neprohloupíte.

Nemusíte se bát, každé oči, i ty méně výrazné, lze zvýraznit tak, že budete doslova zářit. A není to ani tak složité. Stačí dodržet pár jednoduchých rad. Dramatický look sází na výrazné oči, které podpoříte vhodným očním stínem, ale i umělými řasami.

Projasněte okolí očí

Aby líčení opravdu vyniklo, radí odborníci nejprve vyrovnat tón pleti kolem očí. Pleť v této oblasti je tenčí než na zbytku obličeje a snáze je na ní vidět zarudnutí, otoky a tmavé kruhy. Korektorem naťukejte pod oči tečky a rozetřete je do pleti štětečkem. Pak líčení zafixujte matujícím pudrem pomocí vějířovitého štětce. Pro ještě lepší efekt můžete použít i rozjasňovač.

Oční stíny

Začněte vždy nejsvětlejším odstínem a naneste jej doprostřed víčka až pod obočí. Stíny nabírejte štětečkem na korektor - skvěle nanáší krémové receptury. Pak naneste doprostřed víčka a podél horní a spodní linie řas střední odstín. Na závěr aplikujte nejtmavší odstín podél linie horních a spodních řas a jemně ho rozetřete až za vnější koutek oka.

Použijte trik vizážistů

Do koutku oka naneste trochu světlých sypkých očních stínů. Tento trik patří mezi tajemství většiny vizážistů. Dokáže perfektně rozzářit oči. Stíny do koutku oka naneste pomocí dvojitého štětce na oční stíny. Pokud chcete ke stínům přidat další nádech svěží barvy, použijte ještě sypkou tvářenku. Růžová vám opticky dodá energii. Stačí ji konečky prstů trochu jemně naťukat přímo na víčka.

Oční linky

Výrazné líčení potřebuje výrazné orámování. Pokud nemáte při nanášení očních linek jistou ruku, nejprve namalujte měkkou tužkou linii od vnitřního koutku oka. Pak ji obtáhněte voděodolnými linkami ve fixu. Voděodolné složení vydrží celý den.

Natočené řasy

Pokud nemáte přirozeně dlouhé a perfektní řasy, začněte používat kleštičky na řasy. Skvěle si je tak natočíte a tím se vaše oči krásně otevřou. A nebo sáhněte po umělých řasách. Když je správně použijete, budou vypadat velmi přirozeně. Pro začátek nevolte hned ty nejhustší a nejdelší, ale raději sáhněte po přirozenějších řasách.

Upravené obočí

Udržované obočí dokáže změnit celou tvář, jak jsme psali zde. Jestli ještě nemáte práci s pinzetou dokonale zažitou anebo si nejste jistá tvarem, zajděte na první úpravu ke kosmetičce a pak už jen následujte vytvořenou linku. Obočí pak upravte krátkými tahy speciálního kartáčku a zvýrazněte paletkou na obočí. K aplikaci použijte zkosený štěteček.

Řasenka

Na úplný závěr naneste řasenku. Nejprve řasy pročešte a nadzdvihněte kartáčkem a pak cik cak pohybem rovnoměrně naneste řasenku na horní i spodní řasy. Někteří vizážisté se používání řasenky na spodní řasy brání s tím, že to oči zbytečně "uzavře", ale toto pravidlo platí jen pro některé ženy. Jednoduše tak nanesení maskary na spodní řasy vyzkoušejte a uvidíte, jestli se varování vizážistů týká i vás. Většině žen ale naopak nalíčené spodní řasy sluší.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008