Pokud nechcete mít z prsou "věšáky", vyhněte těmto častým chybám

 Krása 
19. září 2018 10:50 / Šárka Sokolská
  2
📷
5 fotografií v galerii
Na pevnosti prsou se podílí celá řada faktorů Internet
Ve dvaceti letech jste se mohla pyšnit krásným pevným dekoltem. Jenomže jak stárnete, najednou to prsa „táhne" čím dál více dolů. Proč?

Diety, sportování, cigarety i věk. To jsou všechno faktory, které ovlivňují pevnost poprsí. A i když se každá žena snaží zuby nehty bránit povislým ňadrům, bývá někdy příroda mnohem silnější a nemilosrdná. Nicméně určité věci jejich stárnutí urychlují. Které to jsou?

Ach ty diety

Diety mají na pevnost poprsí velký vliv. A zvlášť takové, které končívají tzv. jo-jo efektem. Prudké kolísání hmotnosti totiž působí na prsní tkáň jako na gumu. Pokaždé, když hodně přiberete, se prsní tkáň natáhne, a jak zase hubnete, tak ztrácí pružnost. A výsledkem je, že vaše prsa budou skutečně hodně povadlá.

Nevhodná podprsenka

Když si vyberete špatnou podprsenku, bývá to nejenom nehezké, ale špatná podprsenka se může podepsat i na pevnosti ňader. Příliš malá velikost přetěžuje ramena a může způsobit i různé odřeniny či otlaky.

U příliš velké podprsenky zase prsa ztrácejí oporu, takže když poskakují nahoru a dolů, ať už za chůze nebo běhu, kůže se postupně vytahuje a pevnost prsou se vytrácí. O tématu, jak si vybrat správnou velikost podprsenky, jsme psali zde.

Vyskakujete si?

A když už jsme zmínili to poskakování, tak vliv na pevnost ňader má i sport. Proto je vhodné skutečně investovat do velmi kvalitní sportovní podprsenky, která bude ňadra držet pěkně pevně na místě. Podle některých odborníků totiž příliš intenzivní cvičení, zejména takové, při kterém se hodně poskakuje, snižuje tvorbu kolagenu. Ten ovlivňuje pevnost a pružnost pokožky i ňader.

Absence sportu

Druhým extrémem je zase naprostá absence pohybu. I když prsy samy o sobě neobsahují žádné svaly, tak na svalové tkáni drží. Takže pokud tyto svaly pravidelně nezapojujete, postupně ochabují a tím ochabují i vaše ňadra. Zkuste proto kliky nebo plavání.

Když chutnají cigarety

Kouříte? Tak vězte, že kromě zdravotních následků to bude mít vliv i na rychlejší uvadání poprsí. Vzhledem k tomu, že kouř z cigaret snižuje množství kyslíku, který proniká také do kůže, jeho malá koncentrace způsobuje oslabování pleti, a tedy i předčasné stárnutí. Kouřením se také zabíjí elastin, což je látka, která se podílí na celkovém vzhledu a pevnosti pokožky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47