Chystáte se na vánoční večírek a nevíte, co na sebe? Poradíme, jak vaše kolegy oslnit

 Móda 
01. prosince 2018 17:49 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Vánoční večírek je společenská událost Depositphotos
Teď před Vánoci se doslova roztrhl pytel s vánočními firemními večírky. A snad každá žena si láme hlavu, co na sebe. Naštěstí to není nijak extra složité, stačí dodržet pár jednoduchých zásad.

Hodně záleží, v jakém duchu se vánoční večírek koná. Jinak se obléknete do hospody, jinak do luxusního podniku. Každopádně se držte dvou základních pravidel - džíny nechejte tentokrát doma, stejně jako honosnou slavnostní róbu.

Dress code

Hodně vám může napovědět, pokud na pozvánce nechybí dress code, tedy předepsaný styl oblečení. Pak si stačí vybrat příslušný outfit. Pozvánku si proto vždy pečlivě přečtěte, ať se vyhnete případnému faux pas.

Business formal znamená mírně elegantnější formu oblečení do práce. Mohou to být jednoduché pouzdrové šaty nebo sukně, nebo třeba elegantní kalhoty s šifonovou či saténovou halenkou. K tomuto stylu se pak hodí lodičky.

Vždy, když se v názvu dresscodu objeví slovo business, měl by váš outfit vypadat profesionálně – vyhněte se proto příliš odhalujícím kouskům, pestrým nebo třpytivým šatům a extravagantním módním výstřelkům.

Všechny dresscody s označením casual, ať už je to business nebo smart, označují více méně ležérní oblečení. V žádném případě si ale na sebe nedávejte džíny a tenisky. Vhodná je například áčková sukně, balerínky, neformální šaty nebo overal.

Pokud na pozvánce spatříte označení black tie, jde o velkou večerní. V tom případě se poohlédněte po elegantních šatech s délkou minimálně pod kolena. Pokud pracujete v kreativní firmě, lze šaty nahradit například elegantním overalem. Black tie neznamená, že na sobě musíte mít černou barvu. Barev se bát nemusíte. A už vůbec nemusíte stát při zdi, pokud je dress code označen jako creative black tie.

V čem rozhodně nešlápnete vedle

Pokud si nejste jistá, v čem na vánoční večírek vyrazit, oblečte si jednoduché černé šaty s délkou pod kolena (délka šatů či sukně by měla být minimálně ke kolenům), případně černý overal. Rozhodně si vždy vyberte spíše lodičky než balerínky. Pro méně formální večírky jsou pak ideální jednobarevné šaty s áčkovou sukní.

Co se týká barev, nemusíte si obléct jen černé šaty. Dobře budou vypadat i modré, rudě červené či tmavě zelené šaty. Nejvhodnější jsou šaty s krátkým rukávem. Pokud zvolíte šaty se špagetovými ramínky, věnujte pozornost spodnímu prádlu a zvolte podprsenku bez ramínek. Dvoje ramínka zbytečně kazí celkový dojem.

Naopak jsou outfity, které jsou velmi ošemetné. Ať už se večírek koná kdekoliv, jde o společenskou událost. Je tak lepší se vyvarovat kraťoučkým mini sukním a zbytečně hlubokým výstřihům.

Doplňky

Nemalou roli hrají v celkovém outfitu také doplňky. I jimi můžete svůj zevnějšek buď povýšit, nebo naopak zcela shodit.

Pokud zvolíte jednodušší šaty, můžete sáhnout po mohutnějších a více barevných špercích. Pokud máte však výrazně barevné a vzorované šaty, je lepší doplnit je jemným náramkem, nebo raději nevolit šperky žádné, tak se vyhnete riziku, že budete vypadat přeplácaně.

Pozornost věnujte i botám a kabelkám. Boty volte na podpatku, buď v klasické černé barvě, nebo například ve stříbrné či zlaté. Při volbě takovýchto bot však pozor. Vždy je nutné, aby vaše šperky, řetízky od psaníček a případně i boty byly stejné kovové barvy. Není vhodné, aby boty byly stříbrné a doplňky zlaté. Kabelka je úplným závěrem. Nejvhodnější je psaníčko do ruky nebo s jemným řetízkovým popruhem. A pokud vás zajímá, jaké kabelky jsou letos hitem, přečtěte si náš článek zde.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47