I obyčejné botě dodá šmrnc tkanička. Stačí ji zajímavě navléknout

 Móda 
09. září 2018 13:18 / Marie Popelková
  0
📷
7 fotografií v galerii
Kreativní uvázání tkaničky promění boty k nepoznání Shutterstock
Naučit se vázat tkaničky v útlém věku dá zabrat. Když si už ale tuto činnost osvojíte, můžete vázání tkaniček povýšit takřka na umění. Budete koukat, jak dokáže pouhé originální navléknutí tkaničky změnit celý vzhled boty. I z obyčejné obuvi rázem získáte nepřehlédnutelný módní doplněk.

Zapomeňte na nudné vázání tkaniček klasickým způsobem. Existuje spousta návodů, jak tkaničku navléknout nevšedním způsobem. A pokud už vás bude nudit používat jen jednu tkaničku do každé boty, můžete na botě vyzkoušet i použití tkaniček dvou - aby pak byl celkový dojem opravdu originální, použijte dva různé odstíny. Inspiraci najdete v naší fotogalerii pod článkem.

Pokud na sebe rádi strháváte pozornost, rozhodně byste se měli naučit kouzlení s tkaničkami do bot. I když se to zdá být maličkost, každý si netypického vázání hned všimne a vy si pak můžete vychutnávat obdivné pohledy kolemjdoucích.

Křížné vázání tkaniček

Křížné vázání tkaniček vypadá tradičně a není nijak náročné. Jde o zřejmě nejpoužívanější metodu, jak zavázat tkaničky, prostě cik-cak. Tkaničky se vážou odspodu napřeskáčku směrem nahoru.

Zajímavější obdobou je křížné vázání spodem a horem. Je dekorativnější i praktičtější - tkaničky se totiž budou lépe utahovat. U sudého počtu párů dírek začněte provlékat tkaničku napřímo vnější částí a do spodní dírky, u lichého počtu párů dírek začněte provlékat tkaničku napřímo vnitřní částí ven spodní dírkou. Na každém páru dírek alternujte mezi křížením nad hranou boty (vnější část) nebo pod hranou boty (vnitřní část) a protahujte tkaničky vždy nejbližší vyšší dírkou. Opakujte do provlečení všech dírek.

Rovné evropské vázání tkaniček

Rovný způsob šněrování je spíše evropskou tradicí. Tkaničky směřují rovně nad hranicí svrchní části kůže a diagonálně pod hranicí. Tato varianta je rychlá a snadná a navíc díky této technice eliminujete opotřebení a případné roztržení tkaniček. Tkaničky směřují rovně nad hranicí svrchní části kůže a diagonálně pod hranicí.

Křižné vázání nabízí velký komfort. Tkaničky se kříží v mezeře mezi stranami boty a tudíž netlačí na horní části nohy. Metoda rovného evropského vázání se nejčastěji používá u bot k obleku, jako jsou oxfordky. O oxfordkách jsme blíže psali zde.

Úhlednější variantou je pak čistě rovné vázání, kde není křížení tkaniček vidět. Začněte spodním párem oček a tkaničku provlékněte tak, aby byla na vnější straně boty a konce tkaniček byly provléknuty dovnitř boty. Levý konec tkaničky provlékněte nejbližší další dírkou na stejné vlně tak, že povedete tkaničku vnitřkem boty, pro posouvání konců tkaniček nahoru využívejte pouze vnitřní část bot a vždy přeskočte jednu dírku a začněte o dvě očka výš. Takto pokračujte až do konce boty.

Tkanička à la blesk

Tento způsob vázání tkaničky zvládnete rychlostí blesku a navíc výsledek bude skutečně připomínat výboj blesku. Šněrování má být po diagonální straně ve vnější části boty, vertikální šněrování je schované pod svrchní částí boty. Rozhodně docílíte nevšedního vzhledu.

Mřížové šněrování

Mřížové šněrování je velmi módní a působí opravdu efektně, jak se můžete přesvědčit ve fotogalerii pod článkem. Tkaničky se kříží ve strmém úhlu, což umožňuje, aby se překrývaly. Musíte ale počítat s tím, že se poněkud hůře utahují.

Zipové šněrování

Tkanička obkrouží každou dírku na botě. Tato varianta je velmi praktická i pro zavázání bruslí, protože tkaničky se díky překřížení samy utahují už při zavazování. Vzhledově je to zajímavé i pro jiné typy bot. Názorný návod, jak na to, najdete ve fotogalerii.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008