Víte jak mezi sebou kombinovat barvy? Poradíme vám, jak se stát módní královnou

 Móda 
22. července 2018 12:31 / Šárka Sokolská
  1
📷
4 fotografie v galerii
Také máte doma věci, které jsou módní, ale nevíte, jak je zkombinovat? Internet
Hodí se k sobě modrá a zelená? A hodí se k nim vůbec tyto šedé boty? Tyto otázky dnes a denně řeší řada žen. Pokud i vy máte problém s kombinováním barev, poradíme vám.

Není ženy, které by nepřetékala šatní skříň. Každá si totiž ráda kupuje moderní a trendy oblečení, ale ve výsledku nosíte dokola jedno a to samé. Prostě nevíte, co s čím zkombinovat a ve výsledku se necítíte prostě ve své „kůži“. Také to znáte? Tak nezoufejte. Nejste v tom sama. Nejde totiž o to, že byste neměla cit pro módu, roli spíše hraje špatně zvolená barevná kombinace.

Jedna barva ale ladící

Hlavně se hned nezačněte bát barev a vyhýbat se jim. Samozřejmě, že tradiční černou barvou nic nezkazíte, ale oblékat se do jedné barvy není přitom žádná výhra. Sladit k sobě totiž jeden odstín je mnohdy složitější, než se zdá. Pokud si například vezmete tričko, které bylo kdysi černé, ale teď je  seprané do šeda, jen tím uškodíte sami sobě zvlášť. Takže není důvod se halit jen do jednoho odstínu. Pokud si vezmete třeba zelenou, můžete ji krásně zkombinovat se světlejší či tmavší zelenou. Takže, stejná barva ano, ale jiný ladící odstín.

Chytré dvě barvy

Chytrá kombinace dvou barev dokáže divy. Základem je zvolit si jednu dominantní barvu. Pokud bude ještě navíc ladit s vašimi vlasy nebo očima, máte téměř vyhráno. Skvělé barevné páry tvoří zelená + oranžová, modrá + žlutá, šedá + fialová, hnědá + zlatá, tyrkysová + růžová. No a samozřejmě nesmrtelná černá + bílá. Záleží jenom na vás, v čem se cítíte dobře. Víte také, že pomocí barev se dá i léčit? Více o tomto tématu jsme psali zde. A pokud budete váhat nad doplňky, u dvoubarevných kombinací vždycky vsaďte na doplněk v pouze jedné barvě.

Pozor na trojku

Kamenem úrazu bývají trojbarevné kombinace. Tady buďte hodně opatrní. I v tomto případě zvolte vždy jednu barvu, která bude převažovat. A k ní si musíte vybrat další dvě barvy, které musejí ladit jak k dominantní barvě, tak i mezi sebou navzájem. Sice to je složité a vyžaduje to trochu cviku a času na zkoušení, ale ve chvíli, kdy to zvládnete, máte vyhráno a jste královna barev.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47