Pončo zahřeje a sluší každé ženě, nosit se dá na několik způsobů

 Móda 
11. listopadu 2017 09:24 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pončo se každoročně objevuje i na světových módních přehlídkách Internet
Pončo je módním doplňkem už řadu let. Jeho výhodou je hlavně to, že ho může nosit každá žena bez ohledu na věk i na konfekční velikost. Tento kousek se navíc hodí nejen na procházku do přírody, ale dokáže podtrhnout i třeba elegantní outfit.

Vlněné pončo vás zahřeje v chladných dnech a sluší každé ženě. Stačí si ho jednoduše přehodit přes ramena a bude vám teplo jako pod dekou. Navíc se dá různě kombinovat s ostatním oblečením a doplňky.

Historie ponča

Pončo neboli poncho je oděv, který původně nosili obyvatelé jižní Ameriky. Oblékali si je muži i ženy a jeho vzory vyobrazovaly bohatství či rodinnou příslušnost.

Dnes už ikonický kousek westernového stylu se jako módní trend  objevil v Evropě ve 20. století. Od té doby je prakticky stále na výsluní, a to hlavně na podzim, na začátku zimy nebo na jaře. Pokud si tedy tento kousek pořídíte do svého šatníku, využijete ho prakticky po většinu roku. Existuje několik variant, například pléd, pelerína, pončo přes hlavu nebo přes ramena, se zipem či na knoflíky. Má buď hladký lem, anebo je zdobené třásněmi.

Jak nosit pončo?

Ideální je podle stylistů pončo kombinovat s jednobarevným oblečením. To znamená, že další oblečení, jako například vlněný rolák nebo kalhoty, si oblékněte jednobarevné.

Pletený pléd, pelerínu či pončo noste k přiléhavým kalhotám, úzkým džínám, legínám nebo k pouzdrové sukni a vysokým kozačkám. Vyhněte se sukni kolové a áčkové. Obecně platí, že čím volnější máte pončo, tím užší kalhoty nebo sukni k němu oblékněte.

Vlněné pončo delšího střihu sepněte páskem. Zvýrazníte tak své křivky a máte skvělé podzimní šaty k legínám. Outfit pak stačí doplnit pěknou kabelkou.

Ponča mohou nosit štíhlé dámy i dámy s pár kily navíc. Dobře zakryje větší bříško, boky i málo výrazný pas. Dává vyniknout hlavně nohám.

Jste-li menší, drobnější postavy, vyberte si kratší vlněné pončo do pasu. Dlouhé totiž opticky zmenší vaši tělesnou výšku. Pokud máte vyšší postavu, oblékněte si pléd s délkou těsně nad kolena.

V obchodech najdete ponča s různým výstřihem u krku – s volným střihem, výstřihem do V i pončo s rolákem. Máte-li úzká ramena, vyberte dámské pončo s malým výstřihem, které opticky vaše ramena rozšíří. Dámy s širšími rameny nebo větším poprsím mohou naopak zvolit velký výstřih.

Pelerína neboli pončo je výrazné samo o sobě, takže se raději vyvarujte nápadných doplňků. Celek by pak vypadal přeplácaně. Raději sáhněte po decentnějších náušnicích, prstýnku nebo náramku. Decentní by měl být i výběr vaší kabelky.

Doplněk, který se skvěle hodí k vlněnému plédu, je plstěný klobouk. Dodá celému outfitu na eleganci. Vyberte velký klobouk v podzimních barvách – hnědé, vínové, zelené nebo šedé a černé.

I když může pelerínu nosit štíhlá dáma i žena s nějakým tím kilem navíc, musí vám pončo sedět. Nemělo by vás příliš obepínat ani být příliš velké. Nejlepší je zlatá střední cesta.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve