I kabelky podléhají módním trendům. Co letí letos?

 Móda 
23. května 2018 13:43 / Marie Popelková
  1
📷
12 fotografií v galerii
Kabelka je nepostradatelný módní doplněk Shutterstock
Kabelka je nepostradatelným doplňkem každé ženy. A žádná si nevystačí jen s jedním modelem. I kabelky podléhají módním trendům, takže pokud uvažujete o pořízení nové a chcete být in, máme pro vás pár tipů. Letos sice kabelkám vládne minimalismus a jednoduchost, ale vyberou si i milovnice extravagantního stylu.

Kabelková móda se vyvíjí tak, jako se mění trendy v oblečení. Roli hraje střih, materiál, velikost, barva a spousta dalších drobností. A co podle světových návrhářů letí v letošním roce?

Třásně a střapce

Třásně byly hitem loňského roku a ani letos se tohoto prvku není třeba vzdávat. Objevovaly se na outfitech a dostaly se i na kabelky. Pokud je vám proto tento country styl blízký, směle do toho.

Třásně se mohou na kabelce objevit sporadicky, ale klidně mohou celou kabelku i pokrývat. A je jedno, zda zvolíte malou elegantní kabelku nebo tašku větších rozměrů. Třásně budou slušet každému typu.

Podobným prvkem jako třásně, ale v menším měřítku, jsou pak střapce. I ty letos letí a kabelce dodají veselý a hravý look.

Neotřele formální

Dalším módním trhákem jsou kabelky, které mistrně kloubí více stylů. Hodí se sice k formálnímu oblečení, ale na druhou stranu jim dodává šmrnc sportovní vzezření.

Mezi takové modely patří například sportovní pevný batoh, který si můžete vzít bez ostychu na výlet, ale i ke kostýmku na důležité pracovní jednání. Tady si přijdou na své nejen usedlejší dámy, ale i ty se smyslem pro výstřednost.

Trojúhelník letí

Pokud chcete držet krok s módou, můžete si pořídit i klasickou tašku, která v uzavřeném tvaru připomíná trojúhelník. Tento typ tašek je velmi pohodlný, přitom neztrácí na elegantnosti.

Trojúhelníkové kabelky ocení hlavně ženy, které potřebují ve své kabelce dostatek prostoru. Mohou být celokožené, látkové, bez příkras i s lesklými ozdobami. Fantazii se meze nekladou.

Sedlové kabelky

Na své si letos přijdou i milovnice malých a oblých tvarů. Do popředí se totiž dostávají takzvané sedlové kabelky. Obvykle jsou malé a typickým prvkem je zaoblený tvar. 

Tyto kabelky si zamilují i příznivkyně retro stylu. I když jde o klasickou kabelku určenou spíše pro slavnostní příležitosti, i v tomto případě můžete experimentovat. Místo klasické hnědé či černé barvy vsaďte na pestrobarevnou kůži a budete hned nepřehlédnutelná.

Punk´s not dead

Pokud jste v módě spíše rebelka, měla byste si pro letošní rok pořídit kabelku, se kterou byste se nemusela stydět jít na koncert nějaké punkové kapely.

In jsou kovové ostny, cvoky a další prvky, které kabelce dodají nádech nespoutanosti. Nebojte se sáhnout i po jiné barvě než jen černé - výborně vypadají tyto modely například v červeném odstínu. A nenechte se zmást - i punkově vyladěná kabelka může působit velmi elegantně.

Roztodivné tvary

Na módních přehlídkách se čím dá častěji objevují také kabelky podivných tvarů. Není třeba se upínat jen ke klasickým střihům. Dovoleno je prakticky vše. Kabelka může mít klidně tvar akordeonu, krychle a podobně.

Sláma je trendy

Přírodní mteriály jsou v módě napříč různými odvětvími a tento trend se tak nevyhýbá ani kabelkám. Slaměný doplněk v podobě tašky skvěle doladí jakýkoliv letní outfit.

Slaměnou kabelku si můžete vzít na pláž i na piknik. Jen pozor na deštivé počasí - to by mohlo slaměnou krásku totálně zničit. Na druhou stranu v tomto případě můžete vytáhnout eso z rukávu v podobě dalšího letošního trendu, kterým jsou pláštěnky pro kabelky. Jde o barevnou plastovou tkaninu, která vaši kabelku ochrání před dešťovými kapkami.

A pokud milujete přírodní materiály, můžete si pořídit dokonce i dřevěnou kabelku. O tomto výstřelku jsme blíže psali zde.

Průhledný plast

O většině žen je známo, že mají v kabelce neskutečný nepořádek. Pokud ale patříte mezi to malé procento, které má v kabelce vždy perfektně uklizeno, můžete si dovolit trend v podobě průhledné plastové kabelky.

Éterický průhledný plast je módní i v bytovém interiéru a bylo tak jen otázkou času, kdy se tento trend objeví i v souvislosti s kabelkami. Pokud se nebojíte odhalit světu, co v kabelce nosíte, klidně si podobný kousek pořiďte.

Ledvinky

Velký návrat slaví i ledvinky. V dobách minulých sice moc parády neudělaly, ale tentokrát jde o jinou ligu. Vypadají velmi dobře a opravdu stylově.

Nosí se jak malé za páskem, tak velké přes rameno. Velká ledvinka je skvělá místo crossbody kabelky. Vypadá skvěle, nepřekáží tolik jako malá kabelka a vše máte po ruce. Ledvinku můžete nosit dokonce i místo pásku. Každým šatům dodá tu patřičnou siluetu.

Maxi tašky

Pokud potřebujete opravdu hodně místa, jsou nadměrné tašky ideální volbou právě pro vás.

Problém těchto kabelek je to, že často vypadají opravdu hodně mohutně a o eleganci nemůže být ani řeč. Návrháři ale veřejnost tentokrát přesvědčili, že i s tímto typem tašky lze dělat divy. Vsadili na krásné vzory a nádherné látky, čímž maxi kabelkám dodali nečekaný šmrnc.

Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47